Kategoriler

Toplam 119 blog | 6. Sayfa
Meyveyi iyileştirmek veya çeşitliliği değiştirmek kolaydır
18.01.2020
Elma ağaçlarının aşılanması çok ilginç bir süreçtir ve mevcut bir ağaca yeni bir çeşitlilik eklemek çok kolaydır. Bu şimdi sağlıklı ve iyi büyüyen bir ağaçta yapılabilir, ancak çok fazla meyve üretmez. Başka bir neden, mevcut çeşitliliğin tadını sevmemeniz olabilir, bu nedenle üst aşılama, elma çeşitliliğini tamamen değiştirmenize izin verir. Ayrıca eğlenmek için yapabilir ve bir aile ağacı oluşturmak için birkaç farklı elmayı tek bir ağaca tanıtabilirsiniz.
Yarma (Yarık) Aşılama
18.01.2020
Yarma aşı, büyük bir anaç gövde veya uzuv ile çok daha küçük bir fiyonk arasında birleşme üreten bir tekniktir. Bu yöntemi kullanarak, daha yaşlı bir ağaç daha çok istenen bir çeşide geçmek için en iyi şekilde çalışabilir.
Köprü Aşılama
18.01.2020
Bu, bir ağacın kabuğundaki hasarı onarmak için kullanılan bir aşılama yöntemidir.
Kamçı Veya Dil Aşılama
18.01.2020
Tomurcuklanma ve aşılama teknikleri, kesimler veya tohum gibi diğer yöntemlerden yayılması zor veya imkansız olan veya kendi anaçlarında başarılı olmayacak olan bitki stokunu arttırmak için kullanılır.
Eyer Tipi Aşılama Yöntemi
18.01.2020
Bahçecilikte en heyecan verici becerilerden biri yeni bitkilerin çoğaltılmasıdır. Bu basit tekniklerin bazılarında ustalaşabildiğinizde ve bunların arkasındaki ilkeleri anlayabildiğinizde, mevcut stoklardan kendiniz veya arkadaş bahçelerinizdeki bitkilerden çoğaltabileceğiniz için artık pahalı yeni ev bitkileri, çalılar veya çok yıllık bitkiler satın almanıza gerek yoktur.
AŞILAMA NEDIR?
04.01.2020
Aşılama, iki bitkiyi vejetatif olarak bir araya getiren bir tekniktir. İki bitkinin çapraz tozlaşmasını sağlamak ve hibrit bir tohum üretmek yerine, aşılanmış bitkiler bir bitkinin köklerini ve alt kısmını (anaç) kullanır ve onu başka bir bitkinin üst kısmından bir ihale çekimine (filiz) bağlar. Bu genellikle iki bitkinin en iyi özelliklerini birleştirmek için kullanılır.
Meyve Ağaçlarında Budama
04.01.2020
Budama İpuçları!
-önce ölü, kırık veya hastalıklı uzuvları çıkarın
-sonra erkek filizleri, su filizi, çapraz uzuvları çıkarın
-Havanın ağaç içinde dolaşmasına izin vermeyen diğer tüm büyümeleri kaldırın (özellikle bir kez tam yapraklarda)
-Daha sonra diğer iyi durumdaki dalları, kalabalık gibi görünen tüm büyümeyi seyreltin
Meyve Ağaçları Ne Zaman Budanmalı ?
04.01.2020
Budama, meyve ağacı bakımının önemli bir parçasıdır. Ancak ağacınızı doğru şekilde budamazsanız, ona yardım etmekten daha fazla zarar verebilirsiniz.
Portakal Kurutma Yöntemleri
13.11.2019
Kurutulmuş Portakal Kullanımları

1-Hızlı atıştırmalıklar ve seyahat yiyecekleri

2-Portakal çayı yapmak

3-garnitürler

4-Toz haline getirin ve çorbaları, güveçleri ve unlu mamulleri tatlandırmak için kullanın....
Bahçe Yılı
13.11.2019
Bahçelelerde aylara göre bakım işlemleri..