Yiyecekleri Kurutmadan Önce Dikkat Edilmesi Gereken Önemli Noktalar

Yiyecekleri Kurutmadan Önce Dikkat Edilmesi Gereken Önemli Noktalar

05.08.2019
Gelecek için yiyecek maddelerini korumakla ilgileniyor musunuz? Dehidrasyon bunu yapmak için mükemmel bir yoldur. İnsanlar, israfın önlenmesi gibi çeşitli nedenlerden dolayı dehidrasyon yoluyla yiyeceklerini muhafaza etmeyi, susuz yiyecek ve güvenlik satın almaktan daha ucuz olmasını tercih ederler.

Gelecek için yiyecek maddelerini korumakla ilgileniyor musunuz? Dehidrasyon bunu yapmak için mükemmel bir yoldur. İnsanlar, israfın önlenmesi gibi çeşitli nedenlerden dolayı dehidrasyon yoluyla yiyeceklerini muhafaza etmeyi, susuz yiyecek ve güvenlik satın almaktan daha ucuz olmasını tercih ederler. Ayrıca, yiyecek hafif ve daha besleyici olur. Muz cipsi gibi bazıları çok lezzetli ve depolamak için fazla alana ihtiyaç duymuyorlar.

Bununla birlikte, gıda maddelerinin kurutulmasıyla ilgileniyorsanız, iyi bir kurutucu almanız gerekir. Aynı zamanda, her şeyi kurutucuya atmadan önce, birkaç önemli şeyi bilmeniz gerekir. Evde gıda maddelerini kurutmadan önce bu önemli noktaları kontrol edin.

1. Evde kurutucu bulundurmuyorsanız, havada kurutun veya fırın kullanın

Havada kuruyan havuç, marul, kekik, melisa, limon ve diğer yeşil nane ve yapraklı sebzeleri kullanabilirsiniz. Aslında, bitkileri kurutmanız kolaydır. Bu ürünleri sadece kuru bir odaya asmanız yeterli. Bu tekniği denerken, sadece bitkilerin güneş ışığı ile doğrudan temas etmediğini görün. Otlar 'boyutu onları tamamen kurumasını almak ne kadar süreceğini belirleyecektir. Otların keskin bir şekilde kurumasını ve böylece kolayca parçalanmasını sağlamalısınız.

2. Talimatları doğru okuyarak kurutucunuzun nasıl çalıştığını öğrenin.

Kurutucuları, geri can, üst fan ve alt fan olmak üzere üç ana kategoriye ayırabilirsiniz. Bazı insanlar kurutma işlemine yardımcı olurken arka fanlı bir kurutucuya gitmeyi önerir. Kurutucu cihazınızda arka fan bulunsa da, kurutmanın tutarlı ve eşit olduğundan emin olmak için tepsiler hareket ettirilmelidir.

3. Tek bir gıda maddesi kategorisini belirli bir zamanda kurutun

Domateslerinizi dehidre ederken, acı biberler aynı zamanda dehidrate edilebilir, ancak domatesleriniz daha baharatlı olabilir. Brassicas sebzelerinin ayrı olarak kurutulması gerekir, aksi halde lezzetleri diğer gıda maddelerine girebilir. Meyveleri karıştırabilmenize rağmen, onları kokulu veya lezzetli tat veren sebzelerle birleştirmeniz önerilmez.

4. Bazı sebzeler susuzlaştırılmadan önce beyazlatılmalıdır

Blanche yemeklerinde zorunlu olmamakla birlikte, renklerin daha parlak olmasını sağlayacak şekilde, vitaminler de sulandırıldıktan sonra kurutulmuş gıdada daha taze bir tadın yanı sıra içlerinde tutulur. Sadece yiyecekleri bir kaç dakika kaynar suya koymanız ve pişirilmemesi için soğuk suya koymanız gerekir.

5. Herhangi bir sebze veya meyvenin olgunluğundan veya kalitesinden bağımsız olarak kurutulması mümkündür.

Meyve aşırı derecede yumuşak ve olgunlaştığında, onu her zaman püre haline getirmek ve sonra püreyi kurutmak mümkündür. Üstün kaliteli sebzeler ve meyveler kullanıldığında yüksek kaliteli kurutulmuş gıda maddeleri ortaya çıkar, ancak buradaki temel amacınızın gıdaları korumak ve mükemmelliği elde etmemek olduğunu hatırlamanız gerekir. Bu nedenle, hafif hasarlı, olgunlaşmamış ve çürük gıda ürünlerini kurutmaktan korkmayın. Sadece kurutucunuzun içinde küf kalmamasını sağlamanız yeterlidir çünkü içeriye yayılırsa kalan yiyecekler enfekte olur.

6. Kurutma işleminin homojen olmasını sağlamak için püf noktaları kullanın

Tek bir yiyecek ailesini kurutuyorsanız, birkaç püf noktası kurutma işleminin düzgünlüğünü sağlayacaktır. Sebzelerin ve meyvelerin benzer kalınlıkta dilimlenmiş veya doğranmış olduğundan emin olun. Hava akımı engellendiği için sebze veya meyve parçalarını üst üste bindirmekten kaçının , böylece kurumasını önler. Kuralın bir istisnası, hızlı kuruyabilmeleri ve gevşek olmaları nedeniyle yeşilliklerdir.

7. Soğan veya acı biber kurutmayı planlıyorsanız kurutucuyu iyi havalandırılan bir alana yerleştirin.

Sadece bu değil, işlemden sonra kurutucunuzun tepsilerini su ve sabunla ovalamaya hazır olun. Yağlar dehidratasyon prosedürünün ilk safhasında biber ile havaya karışmaya meyillidir ve gözlerinizi tahriş edebilir. Yağ artıkları da tepsiler üzerinde olabilir, Bu nedenle, tepsileri temizlerken ve ayrıca kurutulmuş biberlerinizi paketlerken de dikkatli olun. Bununla birlikte, soğanlar biberlere kıyasla daha da havalandırılır. Bu nedenle, onlarla çalışırken kurutucunuzun çevresinde yeterli havalandırma olduğundan emin olmanız gerekir.

8. Meyve püresi, komik şekilleri, hasar görmüş ve olgunlaşmış meyveleri yemenin ve saklamanın mükemmel bir yoludur

Meyvelerden, şeftalilerden ve olgunlaşmış eriklerden ayrı küçük elmalar ile lezzetli meyve derisi yapabilirsiniz. Lezzetli atıştırmalıklar ve acil enerji üretmek için uygun olan esnek bir meyve derisi oluşturmak için elmaları diğer birçok meyve ile birleştirmek de mümkündür.

Kurutucu ile püre için özel bir aksesuar tepsisi almak istemediğinizi varsayalım, standart tepsinizi çello sarımı ile örtün ve meyveleri kurutmak için kullanın. Bununla birlikte, çello sarımı kullanıyorsanız, üst kuruduktan sonra derinin ters çevrildiğinden emin olun. Her iki tarafın da tamamen kurumasını sağlamak için.

9. Farklı gıda maddeleri değişen dehidrasyon sıcaklıkları gerektirecektir

Kurutucu termostatını kontrol edin ve balık veya et kurutmaya başlamadan önce doğru olduğundan emin olun. Ayrıca, her zaman gıda maddelerinin farklı ailelerinden önce kurutucuyu temizlemeye dikkat edin. Sebzelerin veya meyvelerin kurutulması ile balık veya etin arasında da olabilir.

10. Meyveler, üzüm ve yaban mersini dehidratasyon için zor olabilir

Bu kompakt ve henüz bir kapalı bir birimdir. Birçok meyveler kurutulacak kadar küçüktür, ancak büyük üzümlerin iki parçaya bölünmesi gerekir. Tohumlanmış üzümlerin kurutulması durumunda, tohumları iki parçaya ayırın, böylece tohumlar alınabilir ve ardından kurutmaya başlanır. Bu arada meyvelerin fazla kuruması kolaydır. Bu nedenle, çok gevrek olmadıklarından ve hafif esnek olduklarından emin olmanız gerekir.

11. Kurutucu kullandığınızda atık azdır

Gıda maddelerini korumak için kurutmak için bir kurutucu kullandığınızda, israfınız büyük ölçüde azaltılabilir. Sezon sonu yeşillik, havuç üstleri, pazı veya marul arzının fazla olması durumunda, hepsini kurutmak ve gıda işlemcinizi kullanarak tozunu almak kolaydır. Böylelikle vitamin tozunuzu, kış sonu yahni çorbaları ve çorbaları için kolayca saklayabilirsiniz.

12. Özel yiyecekler hazırlamak için bir kurutucu kullanın

İstifleme veya atıştırmalar için lahana cipsleri gibi kurutucularınızı kullanarak benzersiz yiyecek maddeleri hazırlamak mümkündür.