Yiyecek Kurutucuda Portakal Kurutma

Yiyecek Kurutucuda Portakal Kurutma

03.08.2019
Susuz portakal dilimleri, tüketebileceğiniz harika bir çiğneme ve keskin atıştırmalık. Buzlu su, çay süsleme veya kokteyl için de kullanabilirsiniz. Kurutulmuş portakalların kabukları, geniş bir yelpazedeki tabakların lezzetini ve tadını hassas bir şekilde arttırır. Düzgün saklarsanız uzun sürebilir. Gıda kurutucusunun portakalları kurutmak için kullanılması, fırın ve güneş kurutma yöntemine kıyasla en iyi ve hızlı yollardan biridir .

Yiyecek Kurutucuda Portakal Kurutma

Susuz portakal dilimleri, tüketebileceğiniz harika bir çiğneme ve keskin atıştırmalık. Buzlu su, çay süsleme veya kokteyl için de kullanabilirsiniz. Kurutulmuş portakalların kabukları, geniş bir yelpazedeki tabakların lezzetini ve tadını hassas bir şekilde arttırır. Düzgün saklarsanız uzun sürebilir. Gıda kurutucusunun portakalları kurutmak için kullanılması, fırın ve güneş kurutma yöntemine kıyasla en iyi ve hızlı yollardan biridir .

KurutulmuÅ? portakal dilimi

 

                             Susuz Portakal Dilimi

Gıda kurutucudaki portakalları kurutmak için gerekenlerin listesi

Yiyecek kurutucusunda portakalları kurutmak için gereken temel şeyler şunlardır:

  1. Gıda dehidratörü (Dalle)
  2. Su
  3. Organik yıkama veya Damıtılmış beyaz sirke
  4. Gıda dilimleyici veya keskin bıçak
  5. Hava geçirmez kap veya kavanoz
  6. Bir Gıda Kurutucudaki Portakalları Dehidrat Etmek İçin Adım Adım Talimatlar

    Bir gıda kurutucusunda portakalları kurutmak için izlemeniz gereken adımlar şunlardır:

    Adım 1: Portakalları yıkayın

    Portakalları kurutucuda kurutmadan önce suyla iyice yıkamalısınız. Meyveyi yıkamak için piyasada bulunan organik bir yıkamayı da kullanabilirsiniz. Veya 2 su bardağı suyu 120 ml damıtılmış beyaz sirke ile karıştırarak organik yıkamayı hazırlayabilir ve meyveyi yaklaşık 10 ila 15 dakika boyunca solüsyonda bekletebilir ve ardından suyla kolayca durulayabilirsiniz.

    Adım 2: Portakal dilimlerini kesin

    Şimdi portakalları dilimlemelisin. Portakalları alın ve kabuğunu çıkarmadan ince dilimler halinde kesin. Dilimleme için yiyecek dilimleyiciyi veya keskin bıçağı kullanabilirsiniz. Yuvarlak "tekerlekler" oluşturmak için bunları düzlemsel olarak kesmeyi unutmayın. Daha ince olan dilimler daha iyi kurur. Dilimleri maksimum 0,6 cm kalınlığında kesmeye çalışmalısınız.

    Adım 3: Portakalları kurutucuya yerleştirin

    Şimdi portakalları yiyecek kurutucusunun tepsilerine yerleştirin. Portakal dilimlerini koyarken birbirleriyle örtüşmemeleri veya istiflenmemeleri gerektiğini aklınızda bulundurmalısınız. Buradaki bir ipucu da, dilimlerin kabuğunu çıkarmanız ve aynı zamanda portakal dilimleri ile birlikte kurutmanızdır. Kurumuş kabukları baharat olarak veya bitkisel çaylarda kullanılabilir.

    Adım 4: Kurutucu makinesini açın

    Şimdi portakal dilimlerini yaklaşık 5 ila 12 saat boyunca kurutmalısınız. Kurutma süresinin yanı sıra sıcaklık, kullandığınız yiyecek kurutucusuna, kişisel tercihinize ve dilimlerin kalınlığına bağlı olarak değişebilir. Portakal dilimlerini 46 derece C ila 57 derece C sıcaklıkta 5 ila 12 saat boyunca veya dilimler sert ve kırılabilir olana kadar kurutmalısınız.

    Adım 5: Güvenli bir şekilde saklayın

    Şimdi portakalların dilimlerini hava geçirmez bir kapta güvenli bir şekilde saklayın. Kurutulmuş portakal dilimleri kurutulmuş saklamak için bir vakum mühürlü mason kavanoz kullanabilirsiniz. Kavanozu karanlık ve serin bir yerde saklamayı unutmayın. Kurutulmuş portakal dilimleri, doğru depolamayla iki yıl saklanabilir. Vakumlu sızdırmazlık, Mason kavanozun içine yerleştirilirken yiyeceğe ilave tazelik sağlar. Bu kavanozları herhangi bir mağazada kolayca satın alabilirsiniz.

    Gıda kurutucuda portakalların kurutulması için uç

    Yiyecek kurutucudaki portakalları kuruturken daha iyi sonuçlar almak için aşağıdaki ipuçlarını takip edebilirsiniz:

    • Portakal dilimlerinin daha homojen boyutu ve genişliği için bıçak yerine bir yiyecek dilimleyici kullanmalısınız. Kullanması zorunlu değildir, ancak meyve kuruturken zaman kazanmanıza yardımcı olacaktır.
    • Kabuktaki su içeriği kurutma işleminden sonra % 20 civarında olmalıdır.
    • Kurutulmuş portakallar bulaşıkları ve içecekleri giydirmek için kullanılabilir. Çok sayıda insan onları aperatif olarak yemeyi sever. Onları tatlı olarak veya herhangi bir ikramda kullanabilirsiniz.
    • Kabuğun kuruluklarını keserek ve içindeki nemi kontrol ederek kontrol edebilirsiniz. Kurumuş kabuğun kendine yapışmaması ve ikiye katlanması gerekir.

    Susuz Portakalın Farklı Kullanımları

    Aşağıda kurutulmuş portakalların çeşitli kullanımları bulunmaktadır:

    • Bunları seyahat yemeği veya hızlı atıştırmalıklar olarak kullanabilirsiniz.
    • Portakal çayı kolay ve hızlı bir şekilde hazırlamanıza yardımcı olabilir
    • Yemekleri ve salataları süslemek için kullanabilirsiniz
    • Ayrıca toz halinde öğütebilir ve güveçte, çorbalarda veya pişmiş yemeklerde kullanabilirsiniz.
    • Çay veya su kabına eklenebilir ve buzdolabında bir kenara bırakılabilir. Tüketirken çok güzel ve canlandırıcı bir tat hissedebilirsiniz.
    • Bütün bunların yanı sıra, dekorasyon için ve evinize biraz renk eklemek için de kullanabilirsiniz

    Kurutulmuş portakallar hakkında sıkça sorulan sorular

    S: Kurutulmuş portakal dilimlerini nasıl saklamalıyız?

    C: Kurutulmuş portakal dilimleri, dar bir kapağı olan hava geçirmez bir kapta saklanmalıdır. Kavanozu doğrudan güneş ışığı almayan karanlık ve serin bir yerde tutmalısınız.

    S: Susuz portakallar ne kadar süre dayanır?

    C: Kurutup doğru şekilde sakladıysanız, kurutulmuş portakallar yaklaşık iki yıl boyunca kolayca dayanabilir.

    S: Kurutulmuş portakal dilimleri küf alabilir mi?

    C: Bunları doğru şekilde kurutmazsanız, kısa süre sonra kurutulmuş portakalın kabuğunda küflenmeler görebilirsiniz. Küflenmeleri veya kötüleşmeleri durumunda onları atmanız gerekir. Ayrıca, bir sonraki kullanım için kavanozu dikkatlice temizleyin. Bu yüzden, portakalların uzun süreli depolanması için her zaman acelesiz bir şekilde doğru ve bol miktarda kurutma yapın.

    S: Portakallar susuz kaldıktan sonra bile hala tatlı bir tada sahip mi?

    C: Evet, portakallar susuz kaldıktan sonra bile tatlı bir tada sahiptir. Tatlılık, portakalların kalın bölgelerinin içindedir ve yiyecek kurutucuda kurutulduktan sonra küçük şeker parçaları gibi dönüşürler.

    Son söz!

    İşte bu, makalemizin son hedefi!

    Portakallar, bağışıklıktaki artış ile birlikte kemiklerin ve dokuların yeniden oluşturulmasına yardımcı olan nihai bir C vitamini kaynağıdır. Vitamin C'yi size doğal formda sunan en iyi kurutulmuş meyvelerden biridir.

    Şimdi yukarıdaki bilgileri okuduktan sonra, portakalların bir gıda kurutucuda nasıl kurutulacağını bildiğinizi söyleyebiliriz. Lezzeti arttırmak için kurutulmuş portakalları kullanabileceğiniz birçok tarif, içecek ve tatlı var. Kurutma portakalları için güneşte kurutma ve fırında kurutma gibi yöntemleri de kullanabilirsiniz, ancak daha fazla zaman harcarlar ve daha az üniform sonuç verirler.