Temizlemesi kolay, balkonlu ve küçük alanlarda yaşamak için harika ve Weber 5 yıllık sınırlı garantiyle desteklenen Weber Barbeküler uzun yıllar boyunca yeni favori ızgaranız olacak.
Weber Barbekünüzü nasıl temizlersiniz?
Barbekünüzü hızlı bir şekilde nasıl temizlersiniz?
Barbekünüzü kapağı kapalı olarak 10 dakika önceden ısıtın.
Her pişirmeden önce damlama tepsisini kontrol edin. İçinde tam bir yağ tabakası varsa, yeni bir tepsiyle değiştirmenizi ve kullanılmış tepsiyi sorumlu bir şekilde atmanızı öneririz.
Bir ızgaranın içi nasıl temizlenir
Barbekü pişirme kutusunun içi (ızgaranın altı) düzenli olarak temizlenmelidir. Bunu her dördüncü aşçıdan sonra yapmanızı öneririz. Aksi takdirde katı gres kalıntısı ve yağ zamanla birikebilir ve düzenli olarak temizlenmezse birikinti potansiyel olarak alev alabilir.
Pişirme kutusunu temizlemek için, barbekü soğuduğunda ızgara plakalarını çıkarın ve bir pişirme kutusu kazıyıcı veya bükülebilir plastik bıçak (macun bıçağı gibi) kullanarak delikten damlama tepsisine kalan kalıntıları kazıyın.
Izgara plakaları nasıl temizlenir
Kalıntıları sert bir fırça ile sıyırdıktan sonra plakaları sıcak sabunlu su altında ıslatın.
Her bir plakanın üstünü ve altını bir bulaşık teli ile ovun ve ardından temiz suyla durulayın.
Temiz tabakları tekrar barbeküye koymadan önce bir bezle kurulayın.
Barbekü brülör borusu nasıl temizlenir
Herhangi bir parçacığı çıkarmak için tüm brülör borusunu nazikçe fırçalamak için temiz bir tel fırça kullanın.
Tüm brülörlerin yandığını kontrol etmek için alevi kısın. Olmayanlar için, bir ataş kullanın ve temizlemek için deliğe hafifçe sokun.