
Meyveyi yıka ve kurut....
Portakalları 1/4 inç kalınlığında halkalara dilimleyin....
Portakallarınızda tohum varsa, onları çıkarın. Portakallarımız çekirdeksizdir ve bu projeyi hızlı bir şekilde gerçekleştirir....
Kurutucu tepsileri üzerindeki dilimleri düzenleyin ve ısıyı yaklaşık 70 dereceye ayarlayın. Daha yüksek bir ısı ile gidebilir ve portakalları daha kısa sürede yapabilirsiniz, ancak düşük ısıda kurutmak daha lezzetli olur.
Portakallarınızın başlangıçta ne kadar büyük olduğuna bağlı olarak kuruma süresi 24 saat kadar olabilir. 10 saatten sonra kontrol etmeye başlayın. Portakallar nem belirtisi olmadan çıtır olmalıdır.
Dilimleri, sıkı oturan kapakları olan hava geçirmez kaplarda saklamadan önce oda sıcaklığına soğumalarını bekleyin. Meyvelerin güzelliğinin keyfini çıkarmak için galon büyüklüğündeki cam kavanozlarda saklıyoruz. Meyvelerin rengini korumak için kaplarınızı serin ve karanlık bir yerde saklayın....
Kurutulmuş Portakal Kullanımları
Hızlı atıştırmalıklar ve seyahat yiyecekleri
Portakal çayı yapmak
garnitürler
Toz haline getirin ve çorbaları, güveçleri ve unlu mamulleri tatlandırmak için kullanın....
Narenciye, korunması gereken en zor meyvelerden biri gibi görünüyor. Sonuçta, ev konserve portakal suyu çok iyi tadı yok, greyfurt suyu hala konserve tadı ve marmelatı olmasına rağmen büyük miktarda şeker kullanır. Turunçgillerin korunması çok zordur çünkü iyiliğin çoğu meyve suyundadır ve öz ve cilt (gerçekten besleyici olsa da) ekşi veya acı bir tada sahiptir. Susuz narenciye jantları, meyvenin doğal halini korumak için alabileceğiniz en yakın şeydir. Susuz narenciye taze narenciye biraz daha acı, ama çok değil. Hala çayda, limonatada veya portakallılarda ve yemek tariflerinde harikadır. Susuz kalan dilimleri bile sudan çıkardım (tekrar sulandırıldıktan sonra). Ayrıca, susuz turunçgillerin derisi, tekrar lezzetlerden biraz daha acı ama yine bir tutam veya narenciye mevsimi olmadığında çok faydalı olan bir narenciye tozu yapmak için kullanılabilir.
Kurutulmuş portakal dilimleri nasıl saklarsınız? C: Kurutulmuş portakallarınızı sıkıca kapanan bir cam kavanozda saklayın (plastik de işe yarar). Onları serin ve karanlık bir kilere yerleştirin.
Kuru portakallar ne kadar dayanır? C: Susuz kalmaları ve uygun şekilde saklanması durumunda portakallarınız yaklaşık iki yıl dayanırlar
Yaşlandıklarında nasıl biliyorsunuz? C: Kurutulmuş portakal dilimleri yaşlandıkça, meyve kısmının rengi kararır ve biraz daha “kırışık” olur. Hala kullanabilirsiniz.
Kurutulmuş portakal dilimlerimin küfü var mı? C: Tamamen kurutulmuş olmasalardı emin olabilirler! Kurutulmuş portakal kavanozunuzdaki kalıbı görebilmeli ve koklayabilmelisiniz.
Kurutulduğunda portakallar hala tatlı mı? C: Evet, şekerler meyvenin etli kısmındadır ve susuz kaldıklarında küçük şeker külçeleri gibi olacaktır.