Niçin Yiyecekleri Kurutmalıyız?

Niçin Yiyecekleri Kurutmalıyız?

16.07.2019
Bir haftanın değerinde yiyecek paketlemek ya da sadece bir günlük atıştırmalık olsun, kendi yiyeceklerinizi kurutmak şaşırtıcı faydalar sağlar. Susuzlaştırmanın neden buna değer olduğuna ve sırt çantasıyla yemeğinizin tadını çıkarabilecek birkaç tarife bakın.

Neden Kendi Yiyeceklerinizi Kurutmalısınız? (Plus 5 Lezzetli Yemek Tarifleri)

Her yere taşınabilir(sırt çantasında bile) ucuz, lezzetli ve mükemmel.

Bir haftanın değerinde yiyecek paketlemek ya da sadece bir günlük atıştırmalık olsun, kendi yiyeceklerinizi kurutmak şaşırtıcı faydalar sağlar. Susuzlaştırmanın neden buna değer olduğuna ve sırt çantasıyla yemeğinizin tadını çıkarabilecek birkaç tarife bakın.

1. Sağlıklı

Hiç önceden hazırlanmış bir kurutulmuş gıdanın faydalarını okudunuz mu? Kimya konusunda çok tecrübeli olduğumu söyleyemem,ama araştırmalarımda kurutulmuş gıdaların çok daha sağlıklı,besleyici,besin öğeleri kaybolmamış olduklarını bilimsel olarak yayınlanmış haber ve makalelerde tesbit ettim. Kendi öğünlerinizi yaratmak ve kendi yiyeceğinizi kurutmak bile zinde ve sağlıklı kalmanızı sağlar. Atıştırmalık veya öğle yemeğinize ne koyduğunuzu seçersiniz ve Sodyum Erithorbatın sizin için iyi ya da kötü olup olmadığı konusunda endişelenmenize gerek yoktur. Dehidrasyon yapan yiyecekler aynı zamanda meyvelerinizde ve sebzelerinizde donma veya konserveye kıyasla büyük miktarda besin korur. Malzemelerinizi ne kadar sağlıklı ve temiz seçerseniz, kurutulmuş yiyecekleriniz o kadar iyi çıkar. Beslenme gerçekleri ve etiketleri artık önemli değil. Sonunda dışarda,seyahatte,piknikte vs. evde olduğu gibi sağlıklı yiyebilirsiniz.

Kuru Meyve :

  • Dilimlenmiş şeftali
  • Dilimlenmiş kayısı
  • Dilim elma (limon suyu ile karıştırılır)
  • Dilimlenmiş ananas (limon suyu ile karıştırılmış)
  • Meyve ¼ inç ince, eşit kareler halinde kesin
  • Tüm meyve dilimlerini kurutun
  • Bazı meyveler susuz kaldığında kahverengiye döner. Önlemek için, limon suyunu damlatın veya hazırlarken karıştırın.
  • Kurutmak 4-6 saat
  • Eşit miktarda bölünmüş
  • Kendi iz karışımınız için seçtiğiniz fındıkları veya çikolatayı ekleyin

2. Kurutulmuş Gıdalar Ucuzdur

Büyük noktaya gelelim, kendi yemeğinizi kurutmak Para Tasarrufu. Belki de bir kurutucu almanın size maliyet getirdiğini düşünmelisiniz, ancak ucuz olan harika kurutucular var. Bir kereye mahsus bir alım, gerçekten de bir yatırımdır. Yiyecekleri fırında kurutmak da mümkündür. Beslenme gerçekleri hakkında endişelenmenize gerek kalmaması ve kendinize sağlıklı, ucuz gıdalar yapmanıza fayda sağlayacak birçok model dehidrasyın fırını mevcuttur. Artık bir paket önceden kurutulmuş meyve için fazla para harcamak zorunda değilsiniz. Sebzelerinizi karıştırıp eşleştirebilir ve her mevsim için taze olmasını sağlayabilirsiniz.

Ev Yapımı (Teriyaki) Sığır Eti Tarif

  • 2 kilo Sığır eti kanadesi biftek
  • ¾ fincan Soya Sosu
  • ¾ fincan teriyaki sos VEYA ¼ fincan çilek reçeli
  • Ces fincan Worcestershire sosu
  • 2 yemek kaşığı. kırmızı biber gevreği
  • 1 yemek kaşığı. soğan tozu
  • 1 yemek kaşığı. Dijon hardalı
  • 1 tsps. tuz
  • 1 tsps. biber
  • Tüm malzemeleri bir galon kilitli torbada karıştırın ve her şeyin iyi seyreltildiğinden emin olun.
  • Sığır eti alın ve ince bir şekilde inç genişliğinde şeritler halinde dilimleyin. Dondurucuya bir saat kadar takılırsa kesilmesi daha kolaydır. Ne kadar ince olursa o kadar iyidir. Biftek yivlerinin uzunluğunu deneyin ve kesin. TÜM YAĞ PARÇALARINI KESİN
  • Biftek en az 8 saat boyunca torbada karışmasına izin verin. (soğutmaya dikkat edin.)
  • Eşyalarınız üst üste binmeden kurutucu tepsilerinize yerleştirin.
  • 8-12 saat arasında bir yerde pişirin, gerekirse her birkaç saatte bir tepsileri döndürün.

3. Çok yönlü

Örneğin alerjiniz varsa veya veyagan diyet veya glutensiz (veya vegan türü diyetler gibi) gibi özel bir diyetiniz varsa, kendi yemeğinizi yapmak, tüm pahalı markalara alışveriş yapmakta güçlük çekmenizi sağlar maddeler ya da yok. Yiyeceklerinizi nişastadan yaptığınızda, tüm bu şeyler için endişelenmenize gerek yoktur. “Keşke yapabilseydim” diye bir şey yok. Sırt çantasıyla seyahat yemeklerine çeşitlilik koymaya da başlayabilirsin. Örneğin, bir çok sosun suyunu çekebilir ve farklı makarna kaseleri yapmaya başlayabilirsiniz. Sırf açık havada bir mutfağa erişiminiz olmadığı için, izlerinizde bir kral gibi yiyemeyeceğiniz anlamına gelmez.

Ev yapımı domates sosu (kabuğu)

  • 8 kilo domates, ekilip doğranmış
  • 1 büyük soğan, doğranmış
  • ¼ fincan doğranmış taze fesleğen
  • Kıyılmış 3 diş sarımsak
  • tuz ve biber
  • 1 yemek kaşığı. zeytinyağı (hazırlamak için)
  • Bir tavada soğanları sote edin.
  • Büyük bir tencerede, orta ateşte, domates ve fesleğen pişirin
  • Soğan ekleyin ve domatesli malzemelerin geri kalanını ekleyin
  • Yaklaşık 30 dakika kısık ateşte kaynamaya bırakın
  • Soğumaya bırakın ve kalın ve iyice karışana kadar her şeyi karıştırın.
  • Kurutucuda, yoğurt yapraklarını veya balmumu kağıdını ayarlayın ve her bir yaprağa eşit olarak domates sosu dökün.
  • Sert ve kabuğa benzer şekilde kurutun (5-7 saat)
  • Sudan arındırmak için kaynar suya ekleyin.
  • Herhangi bir konserve veya kavanoz domates sosu hile yapar. Yağ içeriğinin düşük olduğundan emin olun ve çok fazla zeytinyağı eklemeyin. Sosun iyice karıştırıldığından emin olun.

4. Yemekler Uzun Sürer

Yemeğinizi kurutmakla ilgili en güzel şey, daha uzun sürmesidir. Basitçe söylemek gerekirse, fazladan meyve veya sebzelerinizi atmak yerine, onları kurutup gelecek hafta, ay ve hatta yıl boyunca saklayabilirsiniz. İzin içindeyseniz, yemeklerinizin kötüye gitmesi konusunda endişelenmenize gerek yok. Susuz kalmış bir meyvenin veya sebzenin ortalama ömrü, uygun şekilde kapatıldığında üç ila beş yıl arasında uzanır. Onları bazı mason kavanozlarda raflarda saklayın ya da bir sırt çantasıyla seyahat etmek için onları vakumla kapatın. Hala bir şeftali yiyebilirsin ve çantanda her şey yolunda olduğundan endişelenebilirsin.

Vegan Çerezler Tarif

  • 2 su bardağı batırılmış badem (gece boyu)
  • 1 suya batırılmış kızılcık (1 saat)
  • Seeds kabak çekirdeği fincan
  • ½ bardak tarihler (çekirdeksiz)
  • 1 su bardağı doğranmış meyve (muz, kayısı, yaban mersini)
  • çikolatalı cips (isteğe bağlı)
  • Bir mutfak robotunda önce bademleri bir hamurla karıştırın
  • Kızılcık ekleyin ve karıştırın
  • Malzemelerin geri kalanını ekleyin ve karıştırın
  • Kurutucuya uyacak şekilde küçük top ve düz hale getirin
  • Her birkaç saatte bir onları çevirerek 4-6 saat kurutun

5. Susuz yemek yer kazandırır

İster büyük bir gezi planlıyor olun, ister sadece bir hafta sonu için bir şeyler hazırlamaya çalışın, kullanılabilir alan her zaman en büyük önceliktir. Susuzlaştırmak, yiyecekleri sadece bir sırt çantasında saklamakla kalmaz, aynı zamanda hiçbir şeye yakın ağırlıkta değildir. Bazı insanlar vahşi doğaya çıkmanın sağlıklı kalmanızı önlediğine dair bu zayıf fikre sahiptir. Bunu hiç yanlış yapan kim söyledi. Aslında istediğin kadar sağlıklı bir yemek yiyebilirsin ve onlar için yer açabilirsin, sırtında bir mutfak olmadan. Ama sadece bunun uğruna, bir gezi planlamadığını söyleyelim; hiç buzdolabının biraz daha büyük olmasını diledin mi? Yoksa kilerinde birkaç raf daha var mı? Kuruduğunuz hemen hemen her şey başlangıç durumuna geri çekilebilir. Ve daha fazla insanın olduğunu bilmek inanılmaz bir şaşıracaksınız.

Ev yapımı sebzeli

  • 6 büyük havuç (soyulmuş), dilimlenmiş ¼ inç ince
  • 3 büyük kabak, dilimlenmiş ¼ inç ince
  • 2 büyük patlıcan, dilimlenmiş ¼ inç ince
  • 1 su bardağı soya sosu
  • 1 su bardağı elma sirkesi
  • ½ fincan zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı. soğan gücü
  • 1 çay kaşığı. kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı. kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı. Akçaağaç şurubu
  • tuz ve biber
  • Dilimlenmiş havuç ve kabakları kaynar suda haşlayın
  • Bir kapta tüm malzemeleri karıştırın ve çırpın.
  • Dilimlenmiş sebzelerinizi ekleyin ve en az 1 saat bekletin (buzdolabında 8 saate kadar tavsiye ederim)
  • Dehydrator (7-9 saat) yerleştirin dilimleri