Nektarinleri evde nasıl kurutacağınızı öğrenin.
Harcayacak paranız olsa bile, ailenizin normal ücretine daha fazla bitki bazlı yiyecek eklemek, artan obezite ve ilgili hastalıklara karşı savaşmak için iyi bir yatırımdır. Bununla birlikte, bu yiyecekleri stoklamak ve birkaç günden fazla dayanması için saklamak bir sorundur. Neyse ki dehidrasyon var. Kurutulmuş nektarin, meyvelerin besin içeriğini korumaya yardımcı olur ve yıl boyunca size lezzetli ve sağlıklı bir atıştırmalık seçeneği sunar.
Genel prosedürler
- Yalnızca tamamen olgunlaşmış nektarin parçalarını seçin . Hangisinin kritere uyduğunu bilmek için her parçayı sıkıştırın. Biraz verdiğinde meyvenin tamamen olgunlaştığını, ancak sıkıldığında peltemsi olmadığını bileceksiniz.
- Nektarinleri soyun ve iyice yıkayın .
- Meyveleri ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın.
- Nektarin dilimlerini askorbik asitle veya sitrik asit / limon suyu ile ön işlemden geçirin. Bu, nektarinin renginin solmasını ve kararmasını önlemeye yardımcı olacaktır. İsterseniz kükürt bileşikleri kullanabilirsiniz. Bununla birlikte, astım hastasıysanız, alerjik reaksiyona neden olabilir. Askorbik asit kullanırken, 2 yemek kaşığı kadar bir litre soğuk suya askorbik asit ekleyin. Meyve dilimlerini ıslatın. Limon suyu kullanırken 1 lt suya 1 çorba kaşığı limon suyu ekleyin. Kükürt tercih ediyorsanız 1 litre soğuk suyla 1 çorba kaşığı sodyum metabisülfit karıştırın.
- Nektarinleri doğrudan çözelti içinde dilimleyin. Her yarım için yaklaşık 6 dilim almalısınız.
-
Nektarinleri kurutmak için bir kurutucu kullanmak kolay ve hızlıdır.
- Nektarin dilimlerini kurutucu tepsilerine ayrı ayrı yerleştirin. Birbirlerine dokunmadıklarından emin olun .
- Isıyı yaklaşık 12 ila 18 saat boyunca 60C olarak ayarlayın .
- Kurutulmuş meyveleri daha sonra kurutucu tepsilerinden çıkarmayı kolaylaştırmak için nektarin dilimlerine biraz yağ püskürtün.
- Kurutulmuş nektarinleri kurutucu tepsilerinden çıkarın.
Soğumasını bekleyin ve uygun şekilde saklayın.
Kurutulmuş Nektarinler Nasıl Saklanır
Susuzlaştırma işleminden sonra, kurutulmuş nektarinler, oda sıcaklığında, ağzı kapalı, hava geçirmez kaplarda saklanmalıdır. Bunlar arasında plastik veya cam kavanozlar, kapaklı plastik kaplar, fermuarlı çantalar veya benzeri hava geçirmez kaplar bulunur. Oksijen nektarinleri daha da kurutarak onları kaya gibi sertleştirir.
Kurutulmuş meyvelerinizi asla herhangi bir ısı kaynağının yakınında veya doğrudan güneş ışığında saklamayın. İdeal olarak, oda sıcaklığı 22 C veya biraz altında olmalıdır. Evinizdeki ortam hava koşulları genel olarak nemliyse, kurutulmuş nektarinlerinizi soğutmak akıllıca bir hareket olabilir.
Hatta daha uzun süre dayanmaları için kuru meyvelerinizi bile dondurabilirsiniz. Kullanmaya hazırsanız endişelenmeyin çünkü meyveleri dondurucudan çıkardıktan sonra çözdürmek çok uzun sürmez.
Kurutulmuş Nektarinlerin Faydaları
Susuz nektarin kullanmanın başlıca faydaları şunlardır:
- Kurutulmuş nektarinlerin tadı harika - Yalnızca nem giderilir; tat ve lezzet korunur.
- Yiyecek israfını azaltmaya ve gıdanın raf ömrünü uzatmaya yardımcı oluyorsunuz - Fazla nektarin stoğunuz boşa gitmeyecek.
- % 100 doğal ve sağlıklı yiyecekler yaratırsınız - Sadece bir bileşen içerdiği için doğal olduğundan eminiz - nektarin.
- Maliyetten tasarruf edersiniz - Mağazadan satın alınan yiyecekler - organik susuz olanlar bile - genellikle yüksek fiyatlıdır.
- Depolama alanından tasarruf edersiniz - Susuz kalmış nektarinler, taze nektarinleri saklamak için ihtiyaç duyacağınız alanın yalnızca 1 / 6'sını kaplar.
- Kurutulmuş nektarinler çok taşınabilirdir - Nektarinler susuz kaldıklarında hafif ve kompakt hale gelirler, böylece seyahat ederken kolayca paketleyebilirsiniz.
- Kurutulmuş nektarinler çok yönlü ve esnektir - Kuru nektarinin tadını atıştırmalıklar gibi veya diğer kuru meyvelerle birlikte çıkarabilirsiniz.
- Düzgün depolandığında, koruma güvenlidir - Bozulma ve bakteri riski minimumdur.
Uygun saklama koşulları altında, kurutulmuş meyveleriniz tam bir yıl, hatta bazı durumlarda daha uzun süre iyi kalacaktır. Nektarini kurutmak ve saklamak, en sevdiğiniz meyvenin tadını çıkarmak için iyi bir yoldur













