Kategoriler
Motorlu testere Önlemleri

Motorlu testere Önlemleri

20.10.2019
Motorlu testerelerin daha uzun ömürlü olması ve daha güvenli kesim için dikkat edilmesi gereken hususlar gözden kaçırılmamalıdır.
Motorlu Testere Önlemleri:

1. Her zaman zincirin gerginliğini kontrol edin. Kontrol ederken ve ayarlarken, lütfen motoru kapatın ve koruyucu eldivenler takın. Germe için uygun bir koşul, zincirin kılavuzun alt kısmına asıldığı zaman zincirin elle çekilebilmesidir.

2. Zincirde her zaman küçük bir yağ dökülmesi olmalıdır. Her çalışmadan önce zincir yağlama ve yağ deposunun yağ seviyesi kontrol edilmelidir. Yağlanmamış zincirler çalışmamalıdır. Kuru bir zincirle çalışıyorsanız, kesme cihazı zarar görür.

3. Asla eski yağ kullanmayın. Eski yağ yağlama gereksinimlerini karşılamıyor ve zincir yağlama için geçerli değil.

4. Yakıt deposundaki yağ seviyesi düşmezse, yağlama teslimi başarısız olmuş olabilir. Yağ devresini kontrol etmek için zincir yağlaması kontrol edilmelidir. Kirlenmiş bir filtre ayrıca zayıf bir yağlayıcı maddesine de neden olabilir. Depo ve pompa bağlantı borusundaki yağ filtresi temizlenmeli veya değiştirilmelidir.

5. Yeni zinciri değiştirdikten ve taktıktan sonra, testere zincirinin 2 ila 3 dakika çalıştırma süresi alması gerekir. Çalıştırdıktan sonra zincir gerginliğini kontrol edin ve gerekirse yeniden ayarlayın. Yeni zincirler, bir süredir kullanılmış olan zincirlerden daha fazla gerginlik gerektirir. Soğuk halde, testere zinciri kılavuzun alt kısmına takılmalıdır, ancak testere zinciri üst kılavuzdaki el ile hareket ettirilebilir. Gerekirse, zinciri sıkın. Çalışma sıcaklığına ulaşıldığında, testere zinciri hafifçe genişler ve kılavuz plakasının alt kısmındaki tahrik bölümü zincir yuvasından kaçamaz, aksi takdirde zincir ayrılır ve zincirin yeniden gerilmesi gerekir.

6. Zincir işten sonra gevşetilmelidir. Zincir soğutulduğunda büzülür ve gevşemiş olmayan bir zincir krank miline ve yataklara zarar verebilir. Zincir çalışma koşulları altında gerilirse, zincir soğutulduğunda büzülür ve çok sıkı bir zincir krank miline ve yataklara zarar verir.