
Meyve ağacından ve Meyve suyundan faydalanmak isteyen herkes için, neden sert ve yumuşak meyvelerin suyundan lezzetli meyve suyu ve şarap yapmıyorsunuz?
Bu 3 basit adım, manuel meyve kırıcı ve meyve sıkma makinesi kullanarak meyve suyunu bir meyve bolluğundan çıkarmanızda size yol gösterir . Bu taze meyve suyunun tadını çıkarabilir veya güzel bir alkollü içecek yapmak için fermente edebilirsiniz.
Olgun meyve en fazla meyve suyuna sahip olacak ve en lezzetli tatları verecektir, bu yüzden bu elmalar ağaçtan düşene veya bu meyveler olgun görünene kadar bekleyin.
Çürümüş veya bozuk parçaları bıçakla çıkarın; sevdiğiniz meyve suyunun tadını etkileyebilirler!
Daha sonra elma, armut ve şeftali gibi daha büyük meyveleri durulayın ve kesin, daha küçük meyvelerin sadece yarıya indirilmesi gerekebilir - sadece meyve kırıcıda sıkışabildikleri sert çekirdekleri çıkardığınızdan emin olun.

Manuel meyve kırma makinesi kullanmak, bu meyveyi elle patlatmaktan çok daha kolay ve hızlıdır.
Meyveyi hazneye dökün ve kırıcıyı sabitlemek için ahşap dayanağı üstüne koyun, daha sonra ezmeye başlamak için kolu çevirin - bu kadar basit.
Meyveleri bu yolla (prina olarak da bilinir) cildi kırar ve mümkün olduğunca lezzetli meyve suyunun çıkarılmasını kolaylaştırır.

Henüz yapmadıysanız, pres sepetini bir süzme torbasıyla hizalayın - bu kullanışlı arkadaşlar meyve ve tohum parçalarını eleyin. Püreyi pres sepetine aktarın ve meyvenin üstünü süzme torbasının kenarlarıyla örtün.
Tüm bu sulu iyiliği yakalamak için tabanın ağzının altına bir kap yerleştirin!
Dairesel presleme plakalarını meyvenin üzerine yerleştirin ve unutmayın ki, şimdi meyve presinde ne kadar meyve var, sapı takmadan önce kaç presleme bloğunun eklenmesi gerektiğine bağlı.
Tüm meyve presleri ile iki ahşap blok dahildir ve pres tam kapasiteye kadar doldurulmuşsa bunlar mükemmeldir. Bununla birlikte, pres tamamen doldurulmamışsa, mandalın ve tutamağın sepetin kenarının üzerine yükseltilmesi için fazladan tahta blokların eklenmesi gerekecektir.

Son olarak, blokları yerine sabitlemek için üst baskı plakasını takın ve ardından kolu yerine itmeden önce mandalı milin üzerine vidalayın.
Pres bloklarını aşağı itmek için kolu çevirin ve meyve üzerine baskı uygulayın - meyve suyu pres sepetinden dökülürken dikkat edin.

Mandal bir seferde biraz döndürülmelidir; meyveyi hemen aşağı doğru bastırmak istemezsiniz. Sürtünmeye ulaşıncaya ve cırcır daha fazla döndürülmeyene kadar presin meyveleri biraz ezmesine izin verin. Sürtünmeye ulaştığınızda, pres süresinin tüm meyveleri ezmesi ve ondan maksimum miktarda meyve suyu alması için bekleyin.
Üst ipucu: Preslendikten sonra kalan meyve prina, pişirme için kullanılabilir, sıcak bir elmalı turta ne dersiniz…
İster ev yapımı elma şarabı ve meyve suyu olsun, ister taze meyve suyunuzu buz üzerinde içiyor olun, kendiniz yaptığınızı bilmek biraz daha iyi olacaktır. Ayrıca 14:00 ile siparişleriniz ücretsiz sonraki iş günü teslimat ile, yarın meyve suyu elde ediyor olabilirsiniz !