Kategoriler
Kurutulacak Bazı Sebzelerin Listesi

Kurutulacak Bazı Sebzelerin Listesi

14.10.2020
Gıda kurutucusunda kurutabileceğiniz bazı sebzelerin listesini aşağıdaki makalede sizlerle paylaşacağımız için endişelenmenize gerek yok. Bunun yanı sıra, gelecekte size fayda sağlayabilecek kurutulmuş sebzeler hakkında bazı önemli bilgileri de sizinle paylaşacağız.

Kurutulacak Bazı Sebzelerin Listesi

Hepimiz yemeklerimizde susuz sebzeleri yemeyi severiz. Üstelik kurutulmuş sebzeler de depolamak için çok daha az yer kaplıyor. Bazı insanlar, kurutulduktan sonra sebzelerin besinlerinin kaybolduğuna dair yanlış bir kanıya sahiptir ,ancak bu hiç de doğru değildir. 

Yiyecek kurutucusunda kurutabileceğiniz çok sayıda sebze vardır, ancak bazılarının birkaç kez dilimlenmesi, doğranması veya haşlanması gerekir. Piyasada bir dizi farklı sebze türü bulabilirsiniz, ancak kurutma makinelerinde hangi sebzeleri kurutabileceğiniz konusunda bir fikriniz var mıydı?

Gıda kurutucusunda kurutabileceğiniz bazı sebzelerin listesini aşağıdaki makalede sizlerle paylaşacağımız için endişelenmenize gerek yok. Bunun yanı sıra, gelecekte size fayda sağlayabilecek kurutulmuş sebzeler hakkında bazı önemli bilgileri de sizinle paylaşacağız.

Öyleyse başlayalım!

Gıda kurutucusunda iyi kurutulmuş Sebzeler nasıl elde edilir?

01_Kuru Domates Cipsi

Sebzeleri kurutmak için iki çok önemli faktör gereklidir, yani hava sirkülasyonu ve ısı. Bu nedenle gıda kurutucu makinenizi kurutmak için sakladığınız yerde bulundurmanız gerekir. Eğer nemli bodruma koyarsanız, doğru kurutma sürecini engeller.

Sebzeleri yiyecek kurutucusunda kurutmanın sonuçlarını almak istiyorsanız, her zaman onları olgunluklarının en üstünden alın. Bahçenizden toplanan taze sebzeler mükemmeldir. Kurutmak için makinede düşük sıcaklık seçimi besinlerin korunmasında sebzeye fayda sağlar.

Kurutulacak Sebzelerin Listesi

Sebzeleri piyasada en iyi kalitede mevcut olduğunda yani olgunluk döneminde toplamaya çalışmalısınız. Ancak yeşil bezelye ve tatlı mısır gibi sebzeler, nişastaya karıştırılmadan önce şekerli tadı korumak için marjinal olarak olgunlaşmamış olmalıdır.

Gıda kurutucusunda kurutabileceğiniz bazı sebzelerin listesi aşağıdadır:

  1. Kuşkonmaz
  2. Fasulyeler
  3. Pancar
  4. Brokoli
  5. Brüksel lahanası
  6. Lahana
  7. Havuçlar
  8. Karnıbahar
  9. Yeşil Acı biber
  10. Kırmızı biber
  11. Kereviz
  12. Mısır
  13. Salatalık
  14. Patlıcan
  15. Sarımsak
  16. Yeşillik
  17. yabanturpu
  18. Mantarlar
  19. Bamya
  20. Soğanlar
  21. Maydanoz
  22. Bezelye
  23. Patates
  24. Kabak
  25. Lahana
  26. Ispanak, Pazı, hardal gibi yeşillikler
  27. Kabak
  28. Tatlı patatesler
  29. Domates

Sebzeleri kurutmak için en uygun zaman ve sıcaklık nedir?

Genellikle sebzeler  52 ° C sıcaklıkta kurutulur . Bunları yüksek sıcaklıkta kurutursanız, sebzenin dış yüzeyinin sertleşmesine neden olabilirken, iç kısmı nemli kalarak yiyeceğin bozulmasına neden olabilir. Ancak yine de, bu sıcaklık aralığının birkaç istisnası vardır. Bu nedenle tarifinizin adımlarını dikkatle takip etmelisiniz.

Sebzeleri kurutmak için geçen süre birçok faktöre bağlıdır. Örneğin, havanın içinde yüksek nem varsa, sebzelerin kuruması daha uzun zaman alacaktır.

Üstelik domates gibi yüksek miktarda nem içeren sebzelerin doğal yollarla kuruması uzun zaman alabilir. Ayrıca sebzenizin kalınlığı ve boyutu da önemli bir faktördür.

Kurutulmuş Sebzeler tariflerde nasıl kullanılır?

Tek bir bardak kurutulmuş sebzeleri yeniden sulandırdığınızda, yaklaşık 2 bardak sebze haline gelecektir. Dehidre ederken, sert sebzeleri (lahana, ıspanak, pazı,  gibi) pişirmeniz ve tercih ettiğiniz hassasiyeti elde etmek için sıcak su tenceresine koymanız gerekir. Pişirmeden önce sapı, kökü ve tohumu ıslatın (mısır, yeşil fasulye, havuç ve bezelye gibi). Bundan sonra sebzeleri soğuk suya daldırın ve 30-90 dakika bekletin. Tam hassasiyeti elde etmek için tekrar kaynar suda tutun.

Kurutulmuş sebzelerin olağanüstü kıvamı ve tadı vardır. Bunları güveçte, çorbalarda, dolmalarda, soslarda malzeme olarak kullanabilirsiniz.

Yiyecek Kurutucuda Sebzeleri Kurutmak İçin Yararlı İpuçları

Genelde domates, biber veya soğan gibi çiğ sebzeleri kurutma işleminden önce pişirmenize gerek yoktur. Sebzeleri temizledikten sonra eşit şekilde kesin ve tek kat halinde kurutucu tepsilerinin üzerine yerleştirin.

Bezelye, mısır, yeşil fasulye ve brokoli gibi sebzeler genellikle tüketilmeden önce pişirilmelidir. Kurutmadan önce yaklaşık 8 dakika buharda pişirebilirsiniz; ancak her zaman gerekli değildir. Yemek pişirme şeklinize bağlıdır.

Son söz:

Artık kurutabileceğiniz sebzelerin listesinin tamamen farkında olduğunuzu umuyoruz. Arkadaşlarınız ve akrabalarınız için evinizde lezzetli tarifler yapmak için yukarıdaki sebzelerden herhangi birini kullanabilirsiniz.

Uzun süreli saklama için kurutulmuş sebzeleri hava geçirmez ve temiz kaplarda veya fermuarlı poşetlerde saklamayı unutmayın. Kuru sebzeleri dışarıdaki nemden taze ve güvenli hale getirir.

Yukarıdaki listede gözden kaçırdığımız sebzeler olabilir. Cevabınız evet ise, lütfen bize bildirin. Siz de yukarıdaki yazı ile ilgili nazik düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.