Kurutma Fırınları Kullanım Klavuzları

Kurutma Fırınları Kullanım Klavuzları

03.06.2019
Temizlemeden önce, cihazın fişinin çekilip çekilmediğini kontrol edin.
Cihazın gövdesini nemli bir sünger yardımıyla temizleyin ve kurulayın.
Cihazı temizlemek için metal fırçalar, aşındırıcı ve sert temizleyiciler kullanmayın, aksi takdirde yüzeye zarar verebilir.

KULLANMA KILAVUZU

Zarar görmemesi için lütfen cihazı kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyun.

GÜVENLİK TALİMATLARI

ÜRÜNÜ ISIYA DAYANIKLI ZEMİNDE KULLANIN ( MERMER, FAYANS, CAM VB. )

l  Cihazı 40 saatten daha uzun süre çalıştırmayınız. Cihazın kesintisiz çalışmasını 40 saat boyunca bitirdikten sonra, cihazı kapatın (anahtar “KAPALI” konumda olmalıdır), fişini prizden çekin ve soğumaya bırakın.

l  Cihazın yanlış kullanılması, bu kullanıcının zarar görmesine ve hasarlara neden olabilir.

l  Cihazı yalnızca kullanım amacı için kullanın ve her zaman manuel yönergeleri izleyin.

l  Kullanılmadığı zaman cihazın fişini çekin.

l  Güç tabanını sudan uzak tutun. Yüzeyleri ıslakken cihazı açmayın.

l  Cihazınızda hasarlı elektrik kablosu ve fişi kullanmayın. Olursa servis merkezine başvurun.

l  Çocukların yakın gözetim olmadan cihazı kullanmalarına izin vermeyin.

l  Temizlemeden önce cihazın fişini çekin.

l  Kabloyu prizden çıkarmak için asla asılmayın, bunun yerine fişi tutun ve çıkarmak için çekin.

l  Cihaz sadece ev tipi kullanım için uygundur, ticari kullanım için tasarlanmamıştır.

l  Çalışma esnasında cihazın üzerini her hangi bir örtü ile kapatmayın.

l  Kullanım sırasında cihazı gözetimsiz bırakmayın.

l  Cihazı sadece düz bir yüzeye yerleştirin.

                          CİHAZIN KULLANIMI

DİKKAT! İlk kullanımdan önce:

l  Cihazı ambalajından çıkarın.

l  Kullanımdan önce, cihazın elektrik parametrelerinin, teknik özellikler tablosunda belirtilen yerel elektrik ağınızın özelliklerine uygun olduğundan emin olun.

Kapakları ve cihazın bölümlerini yıkayın. Bölümleri ılık suda yıkayın ve bulaşıkları yıkamak için az miktarda deterjan ekleyin. Güç tabanını ıslak bez yardımı ile temizleyin (suya sokmayın ve yıkamayın).

İŞLEYİŞİ

Kurutma ürünlerin uzun bir süre bozulmadan dayanmaları için etkili bir yoldur.

Sabit bir kontrol edilebilir sıcaklığın havası, cihazın içinde üst ve alt kapaklar, ayrı bir kontrol edilebilir çıkarılabilir bölümler ve güç tabanı arasında serbestçe dolaşır. Bu nedenle, cihazın bölümlerine yerleştirilen ürünler, minimum miktarda sağlığa faydalı vitamin kaybı olmadan kurutulur. Böylece bütün yıl sağlıksız madde kullanmadan hazırlanan meyvelerin, sebzelerin ve mantarların tadını çıkarabilirsiniz.

Ayrıca bu cihazı kullanarak yeşillikleri, şifalı bitkileri kurutabilir, tahıl hazırlayabilirsiniz.

BY1147-1

230V 50HZ 250W

CİHAZIN KULLANIMI

  1. Kullanmadan önce tüm parçaları yıkayın ve kurutun
  2. Kurutulacak tüm yiyecekleri dikkatlice temizleyin ve tüm hasarlı parçaları çıkarın. Yiyecekleri uygun parçalara bölün ve tepsilere dağıtın. Tepsilerin yüksekliğini, havanın aralarında serbestçe dolaşabileceği şekilde ayarlayın.
  3. Tepsileri tabana yerleştirin ve ıslak olmamasına dikkat edin.
  4. Kapağı üst tepsiy yerleştirin. Kapak her zaman kurutma sırasında takılmalıdır.
  5. Fişi prize takın ve güç düğmesini ON (AÇIK) konumuna getirerek cihazı çalıştırın. Kırmızı durum lambası yanıyor olmalıdır.
  6. Makine çalışırken, tepsi 360 derece paralel dönmeye devam ediyor, yiyeceklerin daha hızlı ve eşit şekilde kurumasını sağlar. Ağır bir şey koymayın ya da tepsinin kurumasına son vermesine neden olacak kapağı kaldırmayın.
  7. Kurutma işlemi tamamlandığında, güç düğmesini OFF (KAPALI) konuma getirerek cihazı kapatın. Yiyeceğin tamamen soğumasına izin verin. Kuru gıdayı uygun kaplara koyun, kuru, karanlık ve serin bir yerde saklayın. 

BY1119

230V 60HZ 350W 

KURULUM

Kurutucu şunlardan oluşur:

1. Kurutma tabanları

2. 5 tepsi seti

3. Bir ısıtma bobini, anahtar ve ısıtma sıcaklığı ayar düğmesini içeren bir dış kap.

4. Fişli güç kablosu.

Not! Kurutma elemanlarını yukarıdaki çizime göre monte edin.

KURUTMA, ÇALIŞTIRMA VE KULLANMA DİKKAT !!!

l  Tepsilere kurutulacak ürünleri yıkayın, kurutun ve gevşek bir şekilde koyun, böylece tabakalar arasında serbest hava akışı olur. Katmanlara çok fazla ürün koymayın.

l  Ürünleri en alt tepsiden başlayarak yerleştirin.

l  Ürünlerle dolu tepsileri ısıtma elemanının üzerine yerleştirin ve üst kapağı kapatın.

l  İstenilen havalandırma derecesine bağlı olarak kapaktaki havalandırma deliklerini ayarlayın.

l  Kurutma makinesini çalıştırın, cihaz 350W gücünde çalışır.

l  Kuruduktan sonra kurutucuyu kapatın ve ürünler soğuyana kadar bekleyin.

l  Sonra onları saklanacakları kabın içine koyun.

l  Tepsilerden geçen ısıtılmış hava, ürünlerin nemini buhar halinde uzaklaştırır.

l  Kuruma süresi ürünlerdeki su içeriğine ve boyutlarına bağlıdır.

l  Elmaların 5 mm'den daha kalın olmayan dilimlerde kurutulmasını öneririz.

l  Kururken homojen bir kurutma elde etmek için tepsileri değiştirmenizi öneririz.

l  Erik, üzüm veya mantar gibi yüksek su içeriğine sahip ürünlerin kurutulması çok daha ince dilimlemelerini gerektirir.

BY1152 

KULLANIM

  1. On / Off döner düğme
  2. Gösterge ışığı  
  3. Sıcaklık kontrolü anahtarı
  4. Alt tabla
  5. Tepsi
  6. Üst Kapak 
  7. Hazırlanan ürünleri çıkarılabilir bir tepsiye koyun. Ürünler için tepsiler, havanın aralarında serbestçe dolaşmasına izin verecek şekilde yerleştirilmelidir (tepsilerin yüksekliğinin düzenlenmesi mümkündür). Bu nedenle tepsilere çok fazla ürün koyup ürünleri birbirine karıştırmayın.
  8. Tepsileri sırayla üst üste alt gövdeye dizin.
  9. Üst kapağı cihaza yerleştirin. Kurutma sırasında üst kapak asla çıkarılmayacaktır.
  10. On / Off döner düğmesini "ON" (AÇIK) konumuna getirerek cihazı prize takın ve açın;
  11. Kurutucu sıcaklığını ayarlayın.

BY1142

230V 50HZ 250W 

KULLANIM

  1. Kurutmayı düşündüğünüz yiyecekleri ince ve eşit şekil ve ebatlarda dilimleyerek hazırlayın. Ardından yiyeceği cihazın tepsilerine yerleştirin. Her yiyecek parçası arasında yeterli boşluk olduğundan emin olun. Yaklaşık 0,5 cm tavsiye ediyoruz.
  2. Bölümlerin her birini üst üste olacak şekilde alt tabana yerleştirin.
  3. Üst kapağı cihaza yerleştirin. Kurutma sırasında üst kapak daima kapalı olmalıdır.
  4. Düğmeyi “ON” konumuna getirerek cihazı prize takın ve gösterge ışığı kırmızı renkte yanmasına dikkat edin.
  5. Cihazı kullanmayı bitirdiğinizde, anahtarı "KAPALI" konumuna getirerek cihazı kapatın. Ürünleri soğumaya bırakın. Kurutulmuş ürünleri, yiyecekleri tutmak için bir kaba / pakete koyun ve bir dondurucuya koyun.

Cihazın fişini çekin.

NOT: Kaç bölüm boş olursa olsun, kullanım sırasında 5 bölümün tümünü de cihaza yerleştirmeniz önerilir.

BY1143

230V 50HZ 550W

Çalıştırma talimatları

1.Cihazı düz bir yüzeye güvenle yerleştirin. Tepsileri üst üste istifleyin, ardından fişi elektrik prizine takın.

  1. Kurutma makinesini açmak için programlanan çevrime başlamak için <AÇ / KAPA> düğmesine basın. Fanın çalıştığını da duyacaksınız.

3.“Sıcaklığı” ayarlamak için, istenilen sıcaklık aralığını 40 ° C ila 70 ° C arasında ayarlamak için, bir derece azaltmak veya arttırmak için “TEMP” düğmesini sağa veya sola çevirin.

  1. İstenilen zamanı 1 saat ila 48 saat arasında ayarlamak için “TIME” düğmesini çevirin.
  2. Süre dolduğunda model otomatik olarak duracaktır veya <ON / OFF> düğmesini kullanarak istediğiniz zaman durdurabilirsiniz. Durdurduktan sonra fişi prizden çekin.

Önemli not: Genellikle fanın yakınındaki taban katmanı üst katmandan daha hızlı kurur, bu nedenle yiyecekleri iyi dağılmış ve hızlı bir şekilde kurutmak için taban katmanını iyice kuruduktan sonra üst konuma getirebilir, sonra üst katmanı taban pozisyonuna hızlı ve güzel hale getirecek. 

  1. Havalandırma kapağı
  2. Tepsiler x5
  3. Hava çıkışı
  4. Alt taban
  5. Sıcaklık control anahtarı

BY1159-1

230V 50HZ 250W

l  Kurutmak istediğiniz gıdaları tepsilere yerleştirin, yiyecekleri üst üste gelmeyecek şekilde yerleştirdiğinizden ve havanın serbestçe dolaşabildiğinden emin olun. DİKKAT: Asla tepsideki orta delik veya havalandırma deliklerini kapatmayın.

l  Tepsileri alt tabana, hava çıkış kapağını en üste yerleştirin. Havalandırma kapağı çalışma sırasında daima yerinde olmalıdır.

l  NOT: Düzgün istiflenmemiş TEPSİLER kurutma işlemini olumsuz yönde etkiler.

l  NOT: Ne kadar boş olduğuna bakılmaksızın tüm tepsileri cihaza koymanız önerilir.

l  Cihazı elektrik prizine takın.

l  Kurutucuyu açmak için SICAKLIK KONTROL DÜĞMESİNİ ‘KAPALI’ konumundan saat yönünde çevirin.

l  Gıdalar göre istenilen sıcaklığını ayarlamak için SICAKLIK KONTROL DÜĞMESİNİ kullanın (en düşük 35 ° C ile maksimum 70 ° C arasında). 

BY1105

230V 50HZ 550W

Çalıştırma:

Cihazı düz ve düz bir yüzeye güvenle yerleştirin. Tepsileri üst üste istifleyin, ardından fişi elektrik prizine takın.

1. İstenilen sıcaklığı ayarlamak için <TEMP> tuşuna (A) basın, sıcaklığı arttırmak veya azaltmak için "+" "-" tuşuna basarak sıcaklığı ayarlayın.

2. İstenilen zaman aralığını 1 ila 48 saat arasında ayarlamak için <TIMER> (B) tuşuna basın. Artırmak veya azaltmak için "+" "-" tuşlarına basarak zamanı ayarlayın.

3.Süre dolduğunda model otomatik olarak duracaktır veya <ON / OFF> düğmesini kullanarak istediğiniz zaman durdurabilirsiniz. Durdurduktan sonra fişi prizden çekin.

ÖNEMLİ: Kurutma sırasında tepsiyi döndürmek önemlidir. Tabana en yakın olan tepsiler en sıcak ve en kuru havaya maruz kalır, bu da içlerinde yiyeceklerin daha çabuk kuruması anlamına gelir. Daha fazla kurutma sağlamak için her TEPSİ 90 ° 'yi de çevirebilirsiniz.

NOT: Benzer boyut ve kalınlıkta yiyecekler aynı oranda kurur. 

BY1156

230V 50HZ 480W 

Anahtar ve düğmelerin işlevi:

Fonksiyon 1

POWER Düğmesi: açar ve kapatır, Açıldığında, ünite varsayılan olarak ayarlanır, Sıcaklık: 70 ? (158 ?)Zaman: 12H, 12 saat sonra, “Az Kurutma” TEMP: 50 ?  ZAMAN: 48H olarak değişir. Ürünü başlatmak için “BAŞLAT” düğmesine basın.

Üstteki KIRMIZI ışık yanar, hızlı mod etkinleştirilir, YEŞİL ışık yandığında, Az Kurutma modu etkinleştirilir. KIRMIZI ve YEŞİL ışık yandığında, dehidrasyonu hızlandırmak için mod etkinleştirilir (HIZLI ve HIZ modları) süreç

Fonksiyon 2

Kendi sıcaklığınızı veya zamanınızı ayarlamak istiyorsanız, “START / PAUSE” düğmesine basınız.

1)SET düğmesine bir kez basın - TEMP penceresi yanıp sönerken, istediğiniz sıcaklığı seçmek için 10 veya 1 düğmelerini kullanarak istediğiniz sıcaklığı ayarlayın.

2)TEMP penceresi istediğiniz sıcaklığı gösterdiğinde, sıcaklık ayarınızı sonlandırmak için SET düğmesine basın. İstediğiniz sıcaklık şimdi ayarlanmıştır ve ZAMANLAYICI penceresi yanıp sönecektir.

3) ZAMANLAYICI penceresi yanıp söndüğünde, istenen saati seçmek için 10 veya 1 düğmesini kullanarak istenen saati ayarlayın; sonra zamanlayıcıyı ayarladıktan ve seçiminizi sonlandırdıktan sonra SET düğmesine basın.

4)Ürünü başlatmak için “START / PAUSE” düğmesine basın

NOT: Çalışma sırasında “SET” tuşuna basıldığında, kolay izleme ve gözlem için dehidrasyon bölmesinin içindeki LED ışığı açabilirsiniz. LED ışığı otomatik olarak kapanmadan önce 3 dakika boyunca yanacaktır.

Sıcaklık modu önerileri:

-Otlar 40?

-Yeşillikler 40?

-Ekmek MIDDLE

-Sebze MIDDLE

-Meyveler MIDDLE-70?

-Et, Balık 70?

NOT: Kaç bölüm boş olursa olsun, kullanım sırasında cihaza 5 bölümün de yerleştirilmesi önerilir.

Örnekler:

  1. Ürünler ilk üst bölümde, diğer 4 bölüm boş. Üst kapağın cihazın üzerinde olduğundan emin olun.
  2. Ürünler ilk 2 bölümde, diğer 3 bölümde boş. Üst kapağın cihazda olduğundan emin olun.

EK TALİMAT

Ürünleri cihaza koymadan önce yıkayın. Islak ürünleri cihaza koymayın, kurulayın.

DİKKAT! İçinde su varsa, ürün tepsilerini kurulayın.

Ürünlerin düzensiz kısımlarını kesin. Ürünleri, bölümler arasında serbestçe yerleştirebilecek şekilde dilimleyin.

Kurutma ürünlerinin süresi, dilimlendiği parçaların kalınlığına bağlıdır.

Üzerindeki tüm ürünler iyi kurutulmamışsa, bölümlerin konumunu değiştirebilirsiniz. Üst kısımları aşağıya, alt tabanına yakınlaştırabilir ve alt kısımları üst kısımlara koyabilirsiniz. Meyvelerin bir kısmı doğal koruyucu katmanı ile kaplanabilir ve bu nedenle kuruma süresi artabilir. Bu durumdan kaçınmak için, ürünleri 1-2 dakika kadar kaynatmak ve ardından soğuk suya koymak daha iyidir. 

TAHMİNİ KURUTMA SÜRELİRİ

Kurutma süresi, odanın sıcaklığına ve nemine, ürünlerin nem seviyesine, parçaların kalınlığına vb. bağlıdır.

MEYVELER

l  Meyveleri yıkayın.

l  Düzensiz kısımları çıkarın.

l  Bölümler arasında serbestçe yerleştirebileceğiniz parçalar halinde dilimleyin.

l  Meyveleri doğallığını korumak için limon veya sirkeye bırakıp solmalarını engelleyebilirsiniz.

l  Meyvelerinizin hoş kokmasını istiyorsanız, tarçınlı veya hindistancevizi kavurucu ekleyebilirsiniz.

SEBZELER

l  Sebzeleri yıkayın.

l  Düzensiz kısımları çıkarın.

l  Bölümler arasında serbestçe yerleştirebileceğiniz parçalar halinde dilimleyin.

Sebzeleri yaklaşık 1-5 dakika kaynatıp, soğuk suya ve kurumaya bırakmak daha etkili kurutma yöntemi olarak tavsiye edilir.

  ŞİFALI BİTKİLER

l  Yaprakların ve filizlerin kurutulması tavsiye edilir.

Kuruduktan sonra şifalı bitkileri kağıt torbalara veya cam kutulara koymak ve koyu renkli serin bir yere koymak daha iyidir.

  KURUTULMUŞ MEYVELERİN DEPOLANMASI

l  Saklama kaplarının, kurutulmuş ürünlerin temiz ve kuru olması gerekir.

l  Kurutulmuş meyvelerin daha iyi depolanması için metal kapakları olan cam kaplar kullanın ve sıcaklığın 5-20 derece olması gereken karanlık ve kuru bir yere koyun.

l  Kuruduktan sonraki ilk hafta boyunca, kapta nem olup olmadığını kontrol etmek daha iyidir. Eğer evet ise, ürünlerin iyi kurutulmadığı ve tekrar kurutmanız gerektiği anlamına gelir.

DİKKAT! Ürünlerin daha uzun süre saklanması için serin yerlerde depolanmalarına dikkat edin. 

MEYVELERİN HAZIRLANMASI

Meyvelerin ön hazırlığı doğal rengini, tadını ve lezzetini korur.

Aşağıda, meyvelerin kuruması için hazırlanmanın daha iyi olduğu bazı yararlı öneriler görebilirsiniz:

1–4 bardak meyve suyu alın (doğal olarak tercihen) .Aradığınız meyve suyunun, hazırladığınız meyvelere uyması gerektiğini unutmayın.Mesela elma hazırlamak için elma suyunu almalısınız.

Meyve suyunu 2 bardak suyla karıştırın. Daha sonra ön işleme tabi tutulmuş meyveleri (bkz. “Meyveleri kurutmaya hazırlama tablosu”) 2 saat boyunca hazırlanmış sıvıya daldırın.

MEYVE KURUTMA TABLOSU

Meyve adı

Hazırlanışı

Kurutma sonrası durum

Kuruma Süresi (saat)

Kayısı

Dilimleyin

Yumuşak           

13-28

Portakal kabuğu

Uzun şeritler halinde kesin

Kırılgan

8-16

Elma (taze)

Soyup parçalara veya kare parçalara dilimleyin

Sert

8-36

Elma

Meyve suyu ile muamele edin

Yumuşak

8-36

Muz

Soyup yuvarlak parçalara dilimleyin (3-4mm kalınlık)

Gevrek

10-38

Üzüm

Kesmeye gerek yok

Yumuşak

10-26

Kiraz

Çekirdeği çıkarmaya gerek yok (kiraz yarı kuruduğunda çıkarabilirsiniz)

 

 

Armut

Soyun ve dilimleyin

Yumuşak

10-30

İncir

Dilimleyin

Sert

8-26

Kızılcık

Kesmeye gerek yok

Yumuşak

8-26

Şeftali

2 parçaya bölün ve çekirdeği alın

Yumuşak

8-26

Günlük meyve

Çekirdeği çıkarın ve dilimleyin

Sert

8-26

Elma

Soyun ve dilimleyin

Sert

8-10

 

DİKKAT: Tabloda açıklanan meyvelerin ön işleme zamanları ve kullanım yöntemleri sadece bilgi bulma amaçlıdır. Müşterilerin kişisel tercihleri, tabloda açıklananlardan farklı olabilir.

 

SEBZELERİN HAZIRLANMASI

l  Yeşil fasulye, karnabahar, brokoli, kuşkonmaz ve patates kaynatılması önerilir. Bu sebzeler genellikle birinci ve ikinci yemekler için hazırlanırken, doğal rengini korur.

l  Nasıl kaynatılır: Hazırlanan sebzeleri yaklaşık 3-5 dakika kaynar suyla bir tencereye koyun. Daha sonra suyu dökün ve sebzeyi cihazın içine koyun.

l  Taze fasulye, kuşkonmaz vb. Bir parça limon eklemek istiyorsanız, sadece 2 dakika kadar bir limon suyuna koyun.

DİKKAT: YUKARIDAKİ ÖNERİLER SADECE TAHMİNİ BİLGİLER ve ONLARI TAKİP ETMEK GEREKTİRMEZ.

KURUTMA İÇİN HAZIRLAMA TABLOSU

 

Hazırlanışı

Kurutma sonra durum

Kurutna süresi (saat)

Enginar

Dilimleyin (3-4mm kalınlık)

Kırılgan

8-13

Patlıcan

Soyup parçalara ayırın (6-12mm kalınlık)

Kırılgan

8-18

Brokoli

Soyun ve kesin. Yaklaşık 3-5 dakika boyunca buharda pişirin.

   Kırılgan

8-20

Mantarlar

Sadece dilimleyin

Sert

8-14

Yeşil fasulye

Kesin ve 5 dk kaynatın

Kırılgan

10-26

Diğer sebzeler

Parçalara ayırın (6mm kalınlık)

Kırılgan

8-18

Lahana

Soyup şeritler halinde kesin (3mm kalınlıkta)

Sert

8-14

Brüksel lahanası

Sapları 2 parçaya kesin.

Gevrek

10-30

Karnıbahar

Yumuşayana kadar kaynatın

Sert

8-16

Patates

Dilimleyin, yaklaşık 8-10 dakika kaynatın

Gevrek

10-30

Soğan

İnce yuvarlak parçalara dilimleyin

Gevrek

10-14

Havuç

Yumuşayana kadar kaynatın. Parçalayın veya yuvarlak parçalara dilimleyin

Gevrek

10-14

Salatalık

Soyup yuvarlak parçalara dilimleyin (12mm kalınlık)

Sert

8-18

Tatlı biber

Dikine veya yuvarlak parçalara (6mm kalınlıkta) kesin. Çekirdeğini çıkarın.

Gevrek

8-14

Sivri biber

Kesmeye gerek yok

Sert

8-14

Maydanoz

Yaprakları bölümlere ayır

Gevrek

8-10

Domates

Soyun ve yuvarlak parçalara dilimleyin.

Sert

10-24

Ravent

Soyup parçalara ayırın (3mm kalınlık)

İstenilen şekilde

10-38

Pancar

Kaynatın, soğumaya bırakın, kökleri ve üstleri kesin. Yuvarlak parçalara ayırın

Gevrek

10-26

Kereviz

Parçalara ayırın (6mm kalınlık)

Gevrek

8-14

Taze Soğan

Parçalara ayırın

Gevrek

8-10

Kuşkonmaz

Parçalara ayırın (2.5mm kalınlık)

Gevrek

8-14

Sarımsak

Soyup yuvarlak parçalara dilimleyin

Gevrek

8-16

Ispanak

Solmaya kadar kaynatın

Gevrek

8-16

Kuzugöbeği

Parçalar halinde kesilmiş veya bütün.

Sert veya gevrek

8-10


BİLDİRİM: Tabloda açıklanan sebzelerin ön işlem zamanları ve yolları, sadece bilgi amaçlıdır. Kullanıcıların kişisel tercihleri, tabloda açıklananlardan farklı olabilir.
 

TEMİZLİK VE BAKIM

Temizlemeden önce, cihazın fişinin çekilip çekilmediğini kontrol edin.

Cihazın gövdesini nemli bir sünger yardımıyla temizleyin ve kurulayın.

Cihazı temizlemek için metal fırçalar, aşındırıcı ve sert temizleyiciler kullanmayın, aksi takdirde yüzeye zarar verebilir.