
Bahçenizde bolca biber topladığınızda en çok ne yaparsınız? Onları korumanın birçok yolu vardır, ancak biberleri kurutmak en kolay ve en iyi yollardan biridir.
Dolmalık biber sadece renkli bir sebze değil, aynı zamanda A vitamini, C vitamini, folat ve B6 vitamini, Niasin, Pantotenik Asit, Fosfor, Potasyum, Kalsiyum ve Magnezyum gibi birçok mineral ve vitamin için inanılmaz bir kaynaktır. Aslında, içlerinde bir miktar çinko, demir, bakır ve manganez de mevcuttur. Amacımız büyüleyici ve sağlıklı gıda tüketmek değil mi?
Çorba, omlet, tavada kızartma gibi kurutulmuş dolmalık biberlerin kullanıldığı çok sayıda lezzetli tarif var. Bunları zaten evde hazırladıysanız, pahalı kuru biberleri marketten almanıza gerek yok. Önemli olan, daha iyi bir kuruma sonucu için bir dilimleyici yardımıyla ince bir şekilde kesmektir.
İnsanlar dolmalık biberleri doğru şekilde kurutmak için uygun bir rehberliğe sahip değiller, ancak şimdi doğru sayfaya geldiğiniz için endişelenmenize gerek yok.
Burada size dolmalık biberlerin susuz kalmasıyla ilgili adım adım talimatlar vereceğiz. Bunun yanı sıra, size bu yemekle ilgili bazı harika ipuçları ve bilgiler de sunuyoruz.
Öyleyse yolculuğumuza başlayalım!
Kurutucuda dolmalık biberleri kurutmak için ihtiyacınız olan birkaç önemli şey aşağıdadır:
Aşağıdakiler, bir gıda kurutucusunda dolmalık biberleri kurutmak için adım adım talimatlardır:
Adım 1: Biberleri yıkayın
Kurutmak için bahçeden orta boy biber toplayın. Biberleri yıkamalı ve kuruması için bir süre bekletmelisiniz.
Adım 2: Parşömen kağıdını tepsilere koyun
Kurutucu tepsilerini alın ve parşömen kağıdını üzerlerine doğru boyutta yerleştirin. Biberleri dilimledikten sonra tepsilere rahatlıkla koyabilmeniz için tepsileri kesim alanına yakın tutmayı unutmayın.
3. Adım: Biberlerin dilimlenmesi
Şimdi biberleri doğrama tahtasına koyun ve üstlerini kesin. Biberleri yarı uzunlukta kesmelisiniz. Dikkati tohumlarla birleştirmeye yardımcı olan özü de kaldırmayı unutmayın. Dilimlerin kalınlığı 1/4 inçten fazla olmamalıdır. Dilimler kalın kalırsa, tadı çıtır çıtır olmayan kösele dokuya dönüşebilir.
Adım 4: Beyazlatma işlemi
Kurutulmuş dolmalık biberleri daha uzun süre muhafaza etmek istiyorsanız haşlama önerilir. Doğal lezzetini ve rengini korumak için dolmalık biberleri kaynar su tenceresinde sadece dört dakika haşlamanız gerekir. Bundan sonra, dolmalık biberlerdeki fazla suyu süzün ve biberleri buzlu su dolu bir kapta hızla taşıyın. Biberlerin yaklaşık 5 dakika kurumasını bekleyin ve sonra suyu dikkatlice süzün.
Adım 5: Kurutucuda kurutun
Biberleri kurutucunuzun tepsilerine yerleştirin ve makinenizin talimatlarına göre zamanını ve sıcaklığını ayarlayın. Tipik olarak, kurutucunun sıcaklığı, dolmalık biberlerin dehidre edilmesi için 40- 45 ° C arasında ayarlanır. Kuruma 7 ila 9 saat sürebilir.
6. Adım: Yiyecek yapısını kontrol edin
Dehidrasyon süreci tamamlanır tamamlanmaz, tüm parçaların sümüksü olmamaları gerektiğinden tüm parçaların eşit şekilde kurutulup kurutulmadığını kontrol etmelisiniz.
7. Adım: Hava geçirmez bir kapta saklayın
Kurutma işlemi tamamlandıktan sonra kurutulmuş dolmalık biberleri soğutmanız ve muhafaza için hava geçirmez bir kapta saklamanız gerekir . Daha uzun raf ömrü için şişe ışıktan uzak tutulmalıdır.
Kurutucuda dolmalık biberleri kuruturken aklınızda bulundurmanız gereken bazı yararlı ipuçları aşağıda verilmiştir:
Aşağıda kurutulmuş dolmalık biberlerin bazı inanılmaz kullanımlarını bulabilirsiniz:
Umarız yukarıdaki bilgileri okuduktan sonra, biberleri hızlı bir şekilde kurutma sürecini biliyorsunuzdur. Aslında, lezzeti arttırmak için lezzetli tariflerin sayısında da kullanabilirsiniz. Kurutulmuş dolmalık biberler sadece lezzet arttırıcı olarak çalışmakla kalmaz, aynı zamanda onları mutfakta daha uzun süre saklayabilirsiniz.
Zaten evinizde dolmalık biberleri kurutmayı denediyseniz, lütfen deneyiminizi ve ipuçlarınızı bizimle paylaşın. Yazımızı sizin gibi değerli okuyucularımız için daha bilgilendirici ve faydalı hale getirmemize yardımcı olacaktır.
Okuduğunuz için teşekkürler ve bu makaleyi daha birçok kişiyle paylaşmaya devam edin!