
Profesyonel mutfaklarda birkaç yıldır temel bir ekipman parçası olsalar da, gıda kurutucuları evde sağlıklı gıdalar hazırlamak için son derece yararlı bir yardımcı olarak popülerlik kazanıyor.
Gelecek vadeden yemek meraklıları için bu, ev mutfağında temel bir kit parçası ve besleyici yiyeceklerle sağlıklı beslenme savaşında önemli bir araçtır.
Ama bir gıda kurutucu tam olarak nedir ve nasıl çalışır? Kullanımlarına daha yakından bakıyoruz ve birinden yararlanıp yararlanamayacağınızı değerlendiriyoruz.
Adından da anlaşılacağı gibi, bir kurutucu, et ve balık gibi ürünler de dahil olmak üzere çok çeşitli gıdalardaki tüm suyu çıkarır. Bu, tüm nem kurur hafif bir ısıtma sistemi ile elde edilmektedir.
Dehidratörler, besin içeriğine zarar vermeden veya yok etmeden gıdanın doğal tatlarını, tatlılığını ve aromalarını konsantre etmek için kullanılır. Ayrıca, taze yiyecekleri doğal raf ömürlerinin ötesinde güvenli ve etkili bir şekilde koruma ek faydasına da sahiptirler.
Yiyecekleri kurutmak, tüm farklı tarif türleri için yararlı olabilir ve bir kurutucu, hepsi çok sağlıklı olan tek başına atıştırmalıklar ve ikramlar yapmak için de yararlıdır.
Dehidrasyonda kullanılan teknikler, aşağıdakilerden yararlanacağınız anlamına gelir:
Susuz kalabilen yiyecek türlerinin neredeyse hiçbir sınırı yoktur; Verebileceğimiz en iyi tavsiye, ne tür lezzetli atıştırmalıklar ve sağlıklı ikramlar yaratabileceğinizi denemek ve görmektir:
Gıda kurutucuları çeşitli tip ve boyutlarda mevcuttur ve her birinin biraz farklı özellikleri olacaktır; bazıları profesyonel mutfaklar için daha uygun olurken, diğerleri evde yeni başlayanlar için daha iyi olacaktır.
Bununla birlikte, en iyi gıda kurutucularının sahip olması gerektiğini düşündüğümüz iki temel özellik vardır: değişken sıcaklık kontrolü ve bir zamanlayıcı.
Değişken sıcaklık kontrolü
Her tür yiyeceğin besin değerini koruyabilmeniz için sıcaklık kontrolüne sahip olmak önemlidir. Bazı yiyeceklerin diğerlerinden daha yüksek bir sıcaklıkta kurutulması gerekir ve kururken yiyecekleri pişirmediğinizden emin olmanız gerekir.
Benzer şekilde, sadece tek bir sıcaklığa sahip olan kurutucular, genellikle yiyecekleri dıştan pişiriyormuş gibi görünürken, içi hala nemli kalır. Bu gibi durumlarda, gıda normal raf ömründen çok önce bozulacaktır.
Zamanlayıcı
Bir zamanlayıcıya sahip olmak, kurutucuların kullanımını bu kadar kolaylaştıran şeydir. Bazı gıdalardaki suyu çıkarmak birkaç saat sürebilir ve bir zamanlayıcı size diğer görevleri yerine getirirken kurutucuyu çalışır durumda bırakma esnekliği sağlar.
Hem profesyonel şefler hem de amatör yemek meraklıları için Dalle gıda kurutucularını öneriyoruz , çünkü çeşitli esnek seçeneklere ve gerekli tüm temel özelliklere sahiptir.
Kare şekli, büyük miktarda yiyeceği kurutmak için bol miktarda alan sağlar ve tasarım, hava akışı engellenmediğinden üstün kurutma sağlar. Ayrıca hepsinde hava akışını gıdaya eşit şekilde yönlendirmek için bir fan bulunur ve bu da kurutma işleminin tüm üründe eşit olmasını sağlar.
Diğer kurutucu modellerinden farklı olarak, Dalle serisinde bir yan motor bulunur. Kulağa pek hoş gelmeyebilir, ancak elektriklerin yan tarafında olması sulu yiyeceklerden damlayan her türlü kısa devreyi önler.
Son olarak, ancak belki de en önemlisi, kurutma tepsileri kolayca çıkarılabilir, böylece gerektiğinde temizleyebilirsiniz. Hepsi yıkanmaya uygundur ve kurutucunuzun uzun ömürlü olmasını sağlar.
Kurutulmuş meyveler, tatlı atıştırmalıklar ve iyi besin değerine sahip lezzetli ikramlar hayranı olan herkes için kurutucu büyük bir küçük yatırımdır.
Bir fırında kurutmaya kıyasla kurutucular hem zamandan hem de enerji verimliliğinden tasarruf sağlar ve saatlerce çalışmaya bırakılabilirler. Sonuç, her zaman uzun süre saklanabilen lezzetli bir susuz yiyecek parçasıdır.
Küçük ve kompakt görünebilirler, ancak aslında çok fazla yiyecek tutabilirler.
Tüm kurutucu yelpazemize buradan göz atabilirsiniz.