Et Kıyma Makinaları Kurulum Ve Bakım Klavuzu

Et Kıyma Makinaları Kurulum Ve Bakım Klavuzu

16.07.2019
8 Kolay Adımda Bir Et Kıyma Makinesi Toplama Kılavuzu
Aşağıdakileri içeren talimat adımlarını takip ederseniz, cihazın montajı çok kolaydır:

8 Kolay Adımda Bir Et Kıyma Makinesi Toplama Kılavuzu

Aşağıdakileri içeren talimat adımlarını takip ederseniz, cihazın montajı çok kolaydır:

1. Cihazı İncele

Öğütücünün parçalarına aşina olmanız iyi bir fikirdir. Parçalar, taşlama plakası, kilitleme halkası, göz vidası, kelepçe, hazne, tutamak ve burgu içerecektir. Satın alınabilecek birçok farklı marka olduğu için parçalar değişebilir. 

2. Aygıtın Nereye Yükleneceği

Cihazı monte etmek için cihazın 1 ila 1 inç masa üstü veya tezgah üstü olması gerekir. Tezgah veya tezgah, sağlam ve sağlam olmalıdır, böylece taşlama yaparken cihaz hareket etmeyecektir.

3. Parçaları Kontrol Et

Manuel cihazı ilk defa kullanıyor olsanız bile parçaları mutlaka kontrol etmelisiniz. Parçalar temiz ve kuru olmalıdır. Parçalarda pas olmamalıdır.

Kesme bıçakları keskin ve donuk olmamalıdır. Parçalar temiz değilse, parçaları ılık sabunlu suyla yıkayın. Parçalar iyice kurutulmalı, daha sonra yemeklik yağ alınız ve parçaları hafifçe kaplayınız.

4. Kolu Öğütücü Gövdesine Yerleştirin

Kolu alın, daha sonra kolu cihazın gövdesi üzerindeki uygun yuvaya sıkıca yerleştirin. Tutamağın yuvadayken, tutamağın doğru bir şekilde takıldığını size bildireceğinden herhangi bir sorun olmadan dönmesi gerekir.

Bunu görmek, sapın düzgün şekilde dönmemesini ve gövde taraflarında ovalanmaya meyilli olmasını sağlar, sonra sapı söküp tekrar takın ve sap, herhangi bir sürtünme olmadan serbestçe dönmelidir.

5. Burguyu Yerleştirme

Vida gibi görünen burgu. Burgu, cihazın gövdesine yerleştirilmelidir, ancak modele bağlı olarak tutamağın dışına yerleştirilebilir. Burgu yerleştirilmeli ve cihazın gövdesine sağlam bir şekilde sabitlenmelidir. Burgu, kesme bıçaklarını sıkıca tutuyor.

6. Kesme Bıçakları Ekleme

Kesme bıçağını alın ve burgu üzerine kaydırın, ardından taşlama tabağını ekleyin. Öğütme tabağı, etin kalınlığını belirleyeceği için operatör tarafından seçilir. Öğütme plakası bir kanat somunu tarafından sıkıca tutturulduktan sonra, cihaza düzgün şekilde takılır.

7. Öğütücüyü Masa Üstüne veya Tezgâh Üzerine Sabitleyin

Operatörün öğütücüyü monte edeceği tezgah veya tezgah, en az bir inç kalınlığında veya bir inç kalınlığında olmalıdır. Bir kama alın ve masanın üzerine veya tezgahın üzerine yerleştirin, ardından cihaz takılıp sabitlenene kadar sıkıca çevirin. Siz cihazı kullanırken hiç hareket etmemelidir, bu yüzden düzgün takılması ve emniyete alınması çok önemlidir.

Bir Test Çalıştırmasına Katılın

Aygıtın tomurcuklanmadığından veya hareket etmediğinden emin olmak için aygıtın üzerindeki kolu birkaç kez çevirin. Tutamak kolayca dönmeli ve tutamakta herhangi bir direnç olmamalıdır. Cihazı bir kez test ettikten ve düzgün çalışıyor gibi göründüğünde, cihazı kullanmaya hazırsınız.

Manuel kıyma makinesini monte etmek bu kadar kolay. Montaj işlemini birkaç kez yaptıktan sonra montaj işlemi kısalır.

Kıyma Makinasını Sökme

Her kullanımdan hemen sonra cihazın sökülmesi ve temizlenmesi çok önemlidir. Cihazın üzerine çiğ et bırakmak bakteri çekebilir. İşte cihazın sökülmesi için adımlar:

1. Yararlı Hüner

Bu ilk adım gerekli değildir, ancak temizliği sizin için kolaylaştırabilir. İki dilim ekmek alın (her türlü) ve cihazın içinden geçirin. Ekmek, cihazın parçalarına ve gövdesine bağlı olan etleri temizleyecektir.

2. Cihazı Açın

Cihazı masadan veya tezgahtan çıkarın, sonra cihazı çıkarın. Kesme bıçaklarını ve taşlama plakasını çıkarın. Sonrasında burgu çıkarılmalı, daha sonra tutamağı çıkarınız.

Kesme bıçakları ve taşlama plakası ıslak ve kaygan ise, kurutmak için bir kağıt havlu alabilir, böylece onları daha kolay çıkarabilirsiniz.

3. Parçaları yıkayın

Öncelikle, bulaşık makinesinin yıkanabilir olup olmadığını kontrol edin, çünkü bulaşık makinesinde yıkanacak parçalar tavsiye edilmez. Her parçayı ılık sabunlu suyla yıkayın, ardından iyice durulayın.

Kesme bıçaklarının ve taşlama plakasının tüm et ve meyve sularından arındırılmış olduğundan emin olun. Kapsamlı bir temizlik sağlamak için bu parçalar üzerinde bir diş fırçası bile kullanabilirsiniz, ardından vücudun geri kalanını yıkamaya devam edin.

4. Parçaları Kurutma

Cihazın parçalarının kurutulması en önemli adımlardan biridir. Parçaların kurumasını sağlayın, çünkü yumuşak bir bezle iyice kurutulması gerekir. Bunu yapmak, parçaların paslanmasını ve renginin solmasını önler.

5. Cihazı Saklamak

Tüm parçalar kurutulduktan sonra, gıdaya uygun yağ alın ve her parçayı püskürtün. Parçaları yağla kazmanız gerekmez, ancak parçaların paslanmaması için yeterlidir. Parçalar dondurucuda veya kuru ve serin bir alanda saklanabilir.

Öğütme bıçakları yumuşak giysilere sarılabilir, sonra uzaklaştırılabilir. Yumuşak kumaş, taşlama bıçaklarının birbirine sürtünmesini önler, bu da kesme bıçaklarını matlaştırır. 

Bu, manuel kıyma makinesini ve parçalarını söküp temizlemek çok kolaydır.

Faydalı İpuçları 

  • Cihazı daha önce kullanmış olsanız bile, kullanmadan önce daima tüm parçaları yıkayın. Parçaları kullanmadan önce yıkamak, her zaman tüm bakterileri uzak tutmakla birlikte parçaları temiz ve bakımlı tutar.
     
    Her zaman taşlama plakalarını ve kesme plakalarını daha dikkatli kullanın. Çok keskinler.
     
    Pas oluşumunu önlemek için her zaman parçaların üzerinde gıda sınıfı yağ kullanın.
     
    Etleri cihaza itmek için asla herhangi bir alet veya nesne kullanmayın. Bunu yapmak sadece cihaza zarar verir.
     
    Dondurucu boşluğu varsa, öğütücü ve parçaların dondurucuda saklanması iyidir. Cihazın bu parçaları ve gövdesi, dondurucuda saklanmışsa daha iyi çalışacaktır. Soğuklık etin daha kolay öğütülmesine izin verir ve et parçalara yapışmaz. Cihazı dondurucuda saklayacak yeriniz yoksa, kullanacağınız saatten bir saat önce dondurucuya koyabilirsiniz.
     
    Dondurucuda kullanacağınız eti, otuz dakika ila bir saat önce soğutun. Bu, etin öğütülmesinde yardımcı olacaktır ve siz çalışırken, et güvenliği çok fazla olan et çok soğuk olacaktır.
     
    Her kullanımdan sonra iki dilim ekmek kullanın; ekmek, öğütücünün gövde parçalarının içinde oluşabilecek tüm et ve yağları giderir.
     
    Etin iki kez öğütülmesi durumunda et daha hassas hale gelebilir. Bunu kuzu ile yapmak istemeyeceksiniz, ancak diğer tüm etler ilave hassasiyet için iki kez topraklanabilir.
     
    Kullanacağınız etin daha küçük parçalara kesilmesi, öğütme işleminin daha hızlı ilerlemesini sağlayacaktır. Et parçaları bir ila iki inç arasında kesilmelidir.
     
    Sapın dönüşü zorlaşmaya başlarsa, burgu ters ucunda bulunan vidayı gevşetin.
     
    Cihazı asla suya yakın yerlerde saklamayın. Su, cihazı paslandırabilir. Cihaz, yakınında su kaynağı olmayan serin ve kuru bir yerde muhafaza edilmelidir.
     
    Her zaman manuel talimatları iyice okuyun. El kitabı, cihazınızın modeli ve nasıl doğru kullanılacağı hakkında tüm önemli bilgileri size verecektir.
     
    Taşladığınız et veya sebzeleri yakalamak için daima öğütücü musluğunun altına bir tabak koyun.
     
    Taşlama bıçakları çok keskindir, bu yüzden bıçakları kullanırken dikkatli olmalısınız. Unutmayın, öğütme bıçakları tüm et türlerini kesmek içindir ve çok keskin ve tehlikelidirler.
     
    Manuel bir kıyma makinesi düzenli olarak kullanılmalıdır. Bu, kesme bıçaklarını keskin tutar ve sık sık yeni bıçaklar almanızı önler.
     
    Tüm etler öğütülmeden önce yıkanmalıdır. Etleri daha küçük parçalara daldırdıktan sonra eti yıkamayı beklemeyin, çünkü bu, besinleri etten çıkaracaktır.
     
    Cihazı sabun ve suyla yıkarken, sabunun antibakteriyel bir sabun olduğundan emin olun. Bunu yapmak ayrıca mikropları ve bakterileri de ortadan kaldıracaktır.
     
    Cihazı öğütme işleminin ortasında sökmeniz gerekirse, cihazı tekrar monte etmeden önce parçaları alıp buz gibi soğuk suya yerleştirmeniz çok önemlidir. Aksi takdirde, parçalar sıcak olacaktır ve ılık et öğütülmesi güvenli bir sıcaklık değildir.
     
    Bir manuel kıyma makinesi herkes için değil. Her zaman, onu kullanan herkesin kolu çevirmek ve etleri cihazdan bastırmak için bastırmak için yeterli güce sahip olması gerektiğini unutmayın. Gücünüz olduğunu düşünmüyorsanız, işin çoğunu sizin için yapacak bir elektrikli cihaz satın almayı düşünebilirsiniz.

Manuel bir kıyma makinesi kullanarak yapmak zor değildir. Uygun adımlar ve özenle, cihaz size lezzetli sosisler, sosisli sandviçler, etler ve diğer lezzetli kreasyonlar sağlayarak size geri ödeme yapar.

Cihazla birlikte verilen kılavuz kitapların tümü aynı olmadığı için dikkatlice okunmalıdır. Cihazı kullanırken herkes daima uygun güvenlik önlemlerini kullanmalıdır.

Cihazın düzgün çalışmasını sağlamak için her kullanımda her zaman tüm parçaları temizlemeli ve bakımını yapmalısınız. Cihazı birkaç kez kullandıktan sonra kullanımı kolaylaşacak ve yarattığınız şeylerin sonucu herkes heyecanlanacak. 

Kıyma Güvenliği

Cihazın montajı, lezzetli sosisler, köfte ve yemekler oluşturmaya başlamadan önce yapılması gereken önemli adımlardan sadece bir tanesidir. Mutfağınızda kullandığınız diğer tüm cihazlar gibi, tüm güvenlik önlemlerini de bilmelisiniz.

Bu yalnızca cihazın ömrünü uzatmakla kalmaz, aynı zamanda cihazı kullanırken güvenliğinizi koruyacaktır. Güvenlik ipuçları aşağıda verilmiştir:

1. Talimatı Tamamen Okuyunuz

Tüketiciler bir cihaz satın aldıklarında çok fazla defa kullanım kılavuzunu dikkate almazlar. Cihazla birlikte kullanım kılavuzu da eklenmiştir çünkü tamamen okunması çok önemlidir. Kullanım kılavuzu yaklaşık dört ila beş sayfa olacaktır, bu yüzden okumak için çok fazla zaman almaz.

Kılavuz, cihazın nasıl monte edileceğini ve uygun şekilde nasıl kullanılacağını kolayca açıklayacaktır. Cihazı kullanma sırasında tüm operatörleri topraklanacak etlerle birlikte güvende tutacak olan kullanım kılavuzunda güvenlik önlemleri de olacaktır. Her zaman kullanım kılavuzunu okuyun ve uygulayın , daha sonra cihaz sahibini uzun yıllar koruyacaktır.

2. Et Kıyma Makinasını Suya Yakın Asla Kullanmayın

Bu güvenlik ucu sağduyulu bir uç gibi görünebilir, ancak cihazlarını suyla dolu bir lavabonun yanına yerleştiren insanlar vardır. Cihazın yakınında su olduğunda, cihazın iç parçalarının etkilenmesi riski vardır.

Ayrıca, taşlama makinesi sobanın veya herhangi bir ısıtma kaynağının yakınında kurulmamalıdır. Isı, cihazın iç kısımlarına da zarar verebilir.

3. Cihazı Her Zaman Temiz ve Temizlenmiş Tutmak

Cihazınızın dayanmasını istiyorsanız, her zaman temiz ve dezenfekte edilmiş tutması gerekir. Cihazınızın parçalarının bulaşık makinesinde yıkanabilir olup olmadığından emin olmak için kullanım kılavuzunu okuyun. Parçaların çoğu bulaşık makinesi için güvenli değildir ve elle yıkanmalıdır.

Öğütücü, her kullanımdan sonra iyice yıkanmalıdır. Cihazı temizlemek için beklemeyin. Taşlama tamamen biter bitmez her zaman temizleyin. Tüm parçalar iyice kurutulmalı, ardından uygun şekilde saklanmalıdır. Parçaları düzgün şekilde kurutmamak için paslanmaya, küflenmeye veya küflenmesini istemezsiniz.

4. Sizin İçin Doğru Kıyma Öğesini Seçin

Bu cihazlardan birini istediğinize karar verdiyseniz, hangi tipe ihtiyacınız olduğunu bulmaya çalışın. Manuel cihazı veya elektrikli olanı satın alabilirsiniz. Manüel cihaz, kranklanacağınız bir el koluyla çalıştırılır ve elektrikli olan, eti sizin için etin besleme borusundan beslemesini gerektireceği için eti öğütür.

Taşlama konusunda yeniyseniz, kullanmaktan zevk alıp almayacağınızı görmek için el kitabını düşünebilirsiniz, o zaman her zaman bir elektrikli modele yükseltme yapabilirsiniz .

5. Cihazın Güvende olduğundan emin olun

Katılımcı el ile kıyma makinesini kurarken ve monte ederken , tezgahın veya tezgahın üzerine sabitlendiğinden emin olmak istersiniz . Cihazın öğütme etinin ortasındayken hareket etmesini istemiyorsunuz.

6. Et Cihazınızın Keyfini Çıkarın

En son şey kıyma makinenizi kullanmanın tadını çıkarmaktır . Gördüğünüz gibi kullanımı kolaydır ve kısa sürede taze hamburger, sosis, köfte ve diğer lezzetli yemekler yaratacaksınız.

Sonuç

Bir manuel kıyma makinesi montajı yapmak kolaydır. İlk kez başlattığınızda bunu emin olmak monte zaman ayırın tüm parçaların iyice yerine konur böylece. İlk montajdan sonra, cihazı birkaç dakika içinde monte edebileceksiniz ve etlerinizi öğütme yolunda olacaksınız. Bir sorunla karşılaşırsanız, cihazınızla birlikte verilen kullanım kılavuzuna her zaman başvurabilirsiniz.

Kıyma makinenizi yeni satın aldıysanız, sağlıklı, taze ve lezzetli et kreasyonları yapmak için birkaç dakika içinde yola çıkacaksınız.

Unutmayın, cihazınıza iyi davranın, sizin için de iyi olur! Arkadaşlarınızın ve ailenizin soracağı en iyi et yemeklerini sağlayarak size geri ödeyecek: “Sırrınız nedir?”.